VELKOMMEN TIL

Community Live 2016

Stavanger 21. til 23. septemberOpplev Stavanger

Den kompakte byen
I Stavanger er nesten alt samlet på et lite geografisk område. Du kan spasere gjennom et sjarmerende og intimt sentrum fullt av historie, shopping og natteliv. Her finner du domkirken, fisketorget, Gamle Stavanger, trange smug, gallerier, museer, kafeer og barer om hverandre.

Vi har tilrettelagt for at dere skal kunne få oppleve noe av det fineste med Stavanger.

I 1969 ble Nordsjøens første oljefelt, Ekofiskfeltet, oppdaget. Det gjorde Stavangerregionen til en nøkkelspiller i den norske økonomien. I dag er Stavanger Europas olje- og energihovedstad, og hovedinntektskilden i området kommer fra oljesektoren. Bransjen tiltrekker seg folk fra mange land, noe som gjør regionen svært internasjonal.

Stavanger er en universitetsby med flere utdannings- og forskningsinstitusjoner. Det gjør byen urban og levende, og shopping- og restaurantutvalget er stort. Men Stavanger sentrum er lite, og du kan lett nå de fleste turistattraksjonene til fots. I Gamlebyen finner du Europas best bevarte trehusbebyggelse, med mer enn 170 hvite trehus.
 
I 2008 var Stavanger og Sandnes europeisk kulturhovedstad, og kulturtilbudet i regionen er variert. Svipp innom noen av byens mange museer, som Norsk Oljemuseum, Stavanger kunstmuseum og Norsk Hermetikkmuseum. 

Viking-tur

Onsdag 16:30 - 19:00

Vikingene har erobret Hollywood og nå returnerer de hjem til Norge. Ta på deg hjelmen og møt vikingene!

Vår guide bringer oss tett på våre forfedre og vi blir dratt inn i hverdagen til både høvdinger og gårdsfolk. Rogaland har en rik historisk arv med mange synlige spor etter vikingene. Vi har satt sammen en helt spesiell reise i vikingenes fotspor.Underveis møter vi husfruen som forteller om dagliglivet på Jernaldergården, vi stopper ved  Sverd i Fjell for å beundre de store bronsesverdene som symboliserer det berømte slaget i 872.

Pris: 550,- per person (eks mva)
Billetten inkluderer guidet tur på Jernaldergården, fotostopp ved Sverd i fjell, vikinghjelm som kan brukes under turen, viking diplom, gratis inngang til Arkeologisk Museum (UiS) og gratis kaffe eller te på Arkeologisk Museum

Byvandring i Gamle Stavanger

Torsdag kl 16:30 - 18:30

Vi spaserer til fots gjennom byens nabolag og snuser på forgangne tider. Vår historieforteller for dagen tar oss med til betydningsfulle områder og gir oss små anekdoter fra Stavangers fortid og nåtid. Vi skal bli mer bevisste på bybildet som omringer oss – fra bydannelsen gjennom ulike industriepoker frem til den moderne oljebyen vi har i dag. Gjennom fortellingene skal vi erfare hvordan Siddislivet har endret seg.

Pris: 250,- per person (eks mva)
Billetten inkluderer buss t/r hotellet.

Lervig Aktiebryggeri

Torsdag kl 16:30 - 18:30

Lervig Aktiebryggeri er et norsk håndverksbryggeri med et stort og spennende utvalg av øl. Her produseres forfriskende pils til bourbon barreled barley wines, store stouter og en lang rekke IPAer og surøl.

Vi inviterer til en guidet omvisning på bryggeriet, hvor dere får høre mer om historien til bryggeriet, samt hvordan ølbryggeprosessen foregår. Deretter vil det selvølgelig være ølsmaking.

Pris: 550,- pr person (eks mva)
Billetten inkluderer buss t/r hotellet, guidet omvisning, 7 smaksprøver, velkomstdrikke og en enkel lunsj/matpakke.​

Les mer om Lervig bryggeri her

Har du spørsmål?

Fyll inn skjema og vi kontakter deg snarest.

Du kan også ringe vår Event Manager Elin Grønlie Nilsen direkte på mobil 906 48 688. 

Klikk for å dele innhold