Sikker journalføring for helsestasjoner

Visma Omsorg HsPro er et funksjonsrikt journalsystem for helsestasjoner. Den har egne deljournaler for fysioterapi, flyktning, smittevern, skolehelsetjenesten, ungdomshelsetjenesten, utenlandsvaksinering og svangerskapsomsorg, i tillegg til ordinær helsestasjonstjeneste.

Utviklingen av journalsystemet er basert på helsetjenestens behov, og er i henhold til EPJ-standarden som sikrer kvalitet for både den ansatte på helsestasjonen og barnet/ungdommen. HsPro oppfyller kravene i NORMEN. 

DigiHelsestasjon leveres som en tilleggstjeneste til HsPro. Tjenesten sørger for digital samhandling mellom innbygger og helsestasjon, skolehelsetjenesten, ungdomshelsetjenesten og svangerskapsomsorgen. Les mer om DigiHelsestasjon her.

Funksjonalitet i Visma Omsorg HsPro

 • Digital samhandling i tjenestene ved bruk av DigiHelsestasjon
 • Metode for gjennomføring av planlagt konsultasjonsforløp basert på veilederne innen helsetjenesten sikrer gode arbeidsprosesser
 • Timebok for alle ansatte
 • Fleksibel og generell journalmodul
 • Kobling mellom timebok og kontakt del med mulighet for rask oppdatering av informasjon
 • Tilgang til en rekke rapporter
 • Kommunikasjon mot SYSVAK
 • Tilpasset KITH sin EPJ-standard og kravene til sikkerhet
 • HsKom - Elektronisk mottak av meldinger, samt SMS-påminnelse av timeavtaler
 • Tilleggsfunksjonaliteten Helseprofil 0-20 år, gir en rask og tydelig oversikt over barn og unges ulike helsetilstand

Kan vi ta den i bruk? Ta kontakt

Deljournaltyper

 • Helsestasjonstjenesten
 • Skolehelsetjenesten
 • Ungdomshelsetjenesten
 • Svangerskapsomsorg
 • Utenlandsvaksinering
 • Flyktning
 • Smittevern
 • Fysioterapi
 • Generell journal

Tilleggsfunksjonalitet i Visma Omsorg HsPro

DigiHelsestasjon - Innbyggerdialog mellom helsestasjon og brukere

Driften av DigiHelsestasjon er i full gang. Tjenesten sørger for digital samhandling mellom digitalt aktiv innbygger og helsestasjon, skolehelsetjenesten, helsestasjon for ungdom og jordmortjenesten.

DigiHelsestasjon sørger for at meldingsutveksling skjer trygt og enkelt, og den gir god oversikt over timeavtaler og kommunikasjon mellom innbygger og tjenesten. Meldingene kan inneholde sensitive opplysninger siden løsningen krever sikker innlogging. På den måten forsterker DigiHelsestasjon prinsippet om at tjenesten skal være lavterskel og lett tilgjengelig.

Varsling av timeavtaler og meldinger skjer på SMS og/eller e-post. Og den informative timeinnkalling gjør innbygger godt forberedt til konsultasjonen. DigiHelsestasjon åpner for muligheten til å sende meldinger til enkeltpersoner og/eller grupper.

Ved å ta i bruk DigiHelsestasjon, vil helsestasjonen få redusert antall telefonhenvendelser, og helsetjenesten unngår i større grad at innbygger ikke møter til avtalte timer uten å gi beskjed.

I likhet med prosjektet DigiHelse vil innbyggere bruke helsenorge.no til å kommunisere med helsestasjonstjenesten. Denne digitale løsningen integreres med de elektroniske pasientjournalene (EPJ) i kommunene.

 

Se gratis webinaropptak

Fordeler med et digitalt journalsystem for helsestasjonen

Sitat ikon - Visma HsPro

Bildene er oversiktlige og behagelige å jobbe med, og gir en god oversikt over barnets helsetilstand.

Grethe Almenning
Rådgiver og systemkoordinator for Visma Oppvekst HsPro

 

Anbefalte artikler

Under ser du et utvalg av anbefalte bloggartikler vi håper du vil like. God lesing!

Tre hovedpilarer for suksess i IKT Nordhordland

Vi dro til Nordhordland og møtte Lars Tveit, leder for digitalisering og innovasjon i region Nordhordland. Der møtte vi en digitaliseringsleder med bred erfaring fra både det private og det offentlige. Han bruker sin erfaring aktivt i arbeidet med å digitalisere 12 kommuner i regionen.

Helseteknologiordningen – et løft for innovasjon?

Antall mennesker i aldersgruppen 67-79 er spådd å øke med 36 % innen 2040, og i enkelte kommuner vil antallet pensjonister bli høyere enn antallet yrkesaktive. Hvordan skal vi ivareta behovene til så mange mennesker innen helse og velferd? Svaret ligger ifølge regjeringen i økt satsing på helseteknologi. Gjennom Helseteknologiordningen skal kommunene få støtte til digital utvikling innen helse og omsorg.

snomed

Hvordan kan SNOMED effektivisere helsetjenesten?

Med kodeverket SNOMED CT får aktørene i helsesektoren én felles forståelse av pasienten gjennom faglig standardisert språk. Slik sikres trygg, effektiv og god behandling i tjenestene, samt samhandling på tvers av dem.

Kontakt oss

Kontakt salg ikon

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Ta kontakt andre henvendelser ikon

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Pålogging ikon

Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support ikon

Support

Online: Gå til Community »

Telefon: servicedesk 21 49 25 59