Møt dagens og morgendagens utfordringer

I 2022 lanserte vi Visma Flyt Barnevern, kommune-Norges nye fagsystem for barnevernet. Det ble satt av en halvannen time med kun fokus på Flyt Barnevern, hvor et nettseminar var selve høydepunktet. Her ble det gitt status, demo og informasjon om Flyt Barnevern. Vi var også så heldige at Trine Johnsen fra Ullensaker kommune kom og fortalte om nyttige tips ved oppstart av Visma Flyt Barnevern.

Du kan se opptaket her!

Med det nye fagsystemet for barnevernadministrasjon får barnevernet i kommunal sektor en moderne IT-løsning som møter dagens og morgendagens utfordringer. Visma Flyt Barnevern vil bidra til at kommunene får den IT-løsningen de trenger for barnevernet, slik at barn og familier som trenger hjelp, får hjelp som virker, til rett tid.

På denne nettsiden vil vi holde deg løpende oppdatert på utviklingen av Visma Flyt Barnevern. Her vil vi også legge ut sniktittvideoer, som er korte visninger tatt direkte fra utviklingsområdet. For å bli informert om når vi har en statusoppdatering eller nyhet å komme med, anbefaler vi at du melder deg på nyhetsbrevet vi kommer til å sende ut med jevne mellomrom.

Har du gått glipp av nettseminarene vi har avholdt tidligere anbefaler vi at du tar en titt innom seminarnettsiden og få med deg disse.

Følg utviklingsstatusen

finalists cyber outstanding security performance awards visma Visma nominert til sikkerhetspris

Visma er nominert til Cyber Outstanding Security Performance Awards 2024, i klassen for beste Cybersikkerhetsteam!

Prisen anerkjenner dedikasjon og fremhever enestående prestasjoner av selskaper, personer, produkter og initiativer over hele det globale cybersikkerhetsfeltet. Kåringen er basert på verdier om å være uavhengig, troverdig, transparent og respektabel.

Omfanget og alvorlighetsgraden av cyberkriminalitet øker stadig. Derfor er det viktigere enn noen gang for IT-selskaper å ha en solid sikkerhetskultur med gode rutiner for å beskytte mot og håndtere cybersikkerhetstrusler.

Visma sitt cybersikkerhetsteam har over år jobbet målrettet og dedikert for å etablere en robust sikkerhetskultur i selskapet, med sikkerhetsansvarlige i alle utviklingsteam. For Visma står derfor denne nominasjonen som et bevis på vårt løfte om å verne våre systemer og kundenes data mot stadig nye cybertrusler.

Les mer

Sammen skal vi bygge tillit til barnevernets arbeid

Tillit gjør noe med hvordan vi tar vare på hverandre. Måten vi forholder oss til hverandre på er et av særtrekkene ved det norske samfunnet. Det er tillit til hverandre som binder oss sammen og får oss til å samarbeide godt. 

Tilliten til barnevernets beslutningsgrunnlag og vurderinger er blitt en diskutert sak. For at barnevernet skal utøve sitt mandat, må barn og familier stole på at barnevernets vurderinger og hjelp er rett. Uten denne tilliten blir det vanskeligere for foreldre og barn å tørre og snakke åpent om sine utfordringer i møtet med barnevernet. Det vil også påvirke barnevernets mulighet til å hjelpe. 

Befolkningen trenger å ha tillit til at barnevernet vil dem vel. Tillit tar tid å bygge. Men hvordan er det mulig å styrke denne tilliten, når flere ansatte i barnevernet opplever at arbeidshverdagen er blitt mer krevende. At det stilles stadig økte krav til dokumentasjon, begrunnelse og oppfølging, er knapt med tid og ressurser, og der tverrfaglig samarbeid ofte oppleves som vanskelig?

Så hva om det var mulig for ansatte i barnevernet å ha en arbeidshverdag med større forutsigbarhet og kontroll over sakene sine enn hva de har i dag?

  • Å ha tid til å ta den ekstra telefonen for å følge opp klienter.
  • Å kunne forebygge skjevutvikling tidligere og vite med større grad av sikkerhet at de tar rett beslutning i saken
  • Og at samfunnet og klienter opplever jobben de gjør som nyttig og hjelpsom
Tillit til barnevernet

Vil ikke det være viktige bidrag for å styrke tilliten til barnevernets arbeid?

Mye av dette vil være mulig ved å tilby bedre arbeidsstøtte enn det eksisterende fagløsninger kan tilby. Visma har anerkjent behovet for å modernisere fagsystemene til barnevernet i Norge. Vi mener at vi er med på å bygge tilliten til barnevernets arbeid, når ansatte i barnevernet har tillit til at de verktøyene de bruker gir god beslutningsstøtte og frigjør mer tid til å følge opp barn og yte rett hjelp med medvirkning fra barn og familier.

Status på utviklingen av Visma Flyt Barnevern

Vi jobber kontinuerlig med videreutviklingen av løsningen og deler siste logg med deg her. Ønsker du å bli varslet når det kommer nye oppdateringer meld deg på nyhetsbrevet.

Status 2024

Per midten av mai 2024 har vi gjennomført 58 implementeringsprosjekter, og 7 prosjekter som er i gang. Det er gledelig å se så stor interesse og engasjement for våre løsninger.

I tillegg er det stor stas å melde at flere av våre kunder nå er i full sving med bruken av økonomi og lønn i Flyt Barnevern, og at rapportering til barnevernregisteret er på plass. Dette er viktige steg i retning av en mer effektiv og helhetlig drift ute i tjenestene.

 

Se sniktitt direkte i løsningen

I utvalget under får du korte visninger tatt direkte fra utviklingsområdet. Er du allerede kunde, logg deg inn i Community å se hele sniktitt-serien.

Ofte stilte spørsmål og svar

Mange av dere sitter inne med mange forskjellige spørsmål om komme-Norges nye fagsystem for barnevernet. Vi samler disse og deler svarene med dere. Les alle spørsmål og svar »

Anbefalte artikler

Under ser du et utvalg av anbefalte bloggartikler vi håper du vil like. God lesing!

barnehageopptak

Bryter kommunen vedtektene i barnehageopptaket?

Våren 2023 gjennomførte Visma en omfattende test av Optimert barnehageopptak sammen med ni norske kommuner. Funn fra undersøkelsene viser at flere kommuner ikke lykkes med å følge egne vedtekter. Kompleksiteten i opptaket kan føre til at barn blir urettferdig behandlet og ikke får den plassen de har krav på, til tross for kommunens beste intensjoner. Kunstig intelligens viser seg som skapt til å håndtere denne utfordringen

digitaliseringslederen-harstad

– Vi vet vi har reddet liv med velferdsteknologi

Monica Larssen er digitaliseringsleder i Harstad kommune og leder for Digi Troms og Finnmark (Digitrofi). Vi tok turen til Harstad for å lære mer om jobben Harstad kommune og Digitrofi gjør for å digitalisere kommunen og regionen.

Ta kontakt

Fyll ut skjema og du vil høre fra oss innen kort tid.