Spendanalyse

Velkommen, spendanalyse!

En spendanalyse hjelper deg å tegne opp et kart over bedriftens innkjøp, finne forbedringsmuligheter og definere innkjøpsstrategier. Her gir vi deg de første trinnene og hva du bør tenke på.

Hva er spendanalyse?

Spendanalyse brukes for å få oversikt over bedriftens innkjøps- og leverandørmønstre. Den skal vise hvor stort det totale innkjøpsvolumet er, hva de store innkjøpsområdene er, hvor mange leverandører bedriften har, hvordan det står til med avtalelojaliteten og så videre.

Generelt kan man si at en spendanalyse skal gi svar på følgende spørsmål:

  • Hva kjøper vi?
  • Hvor mye kjøper vi for?
  • Hvilke leverandører kjøper vi fra?
  • Hvordan kjøper vi?
  • Hvem er det som kjøper? 

Last ned gratis rapport nå

JA, jeg gir samtykke til behandling av mine personopplysninger for å kartlegge mine interesser som beskrevet her og er kjent med at samtykket kan trekkes tilbake når som helst.

JA, jeg vil motta relevant informasjon basert på mine interesseområder fra Visma på e-post. Jeg kan når som helst melde meg av eller oppdatere mine interesser på Vismas abonnementsside.

Vi trenger ditt samtykke.
Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.