Visma Flyt Barnehage produktikonOptimert barnehageopptak (med AI)

Hvert år bruker norske kommuner store ressurser på å gjennomføre barnehageopptaket. Det er en komplisert kabal som skal løses når foresattes ønsker skal imøtekommes, samtidig som tildelingen ivaretar nasjonalt reglement og barnehagens vedtekter. Med Visma Flyt Barnehage - Optimert Opptak sikrer du kvalitet i en vanskelig prosess for kommunen. 

Lange møter med manuell plassering av ett og ett barn er både tidkrevende og stressende. Heldigvis er denne tiden forbi med Optimert Opptak. Ved hjelp av kunstig intelligens utforsker Optimert Opptak millioner av forskjellige alternativer på millisekunder. Løsningen sikrer at kommunen ivaretar alle krav samtidig som flere foresatte vil få oppfylt førstevalget sitt. Som en bonus skjer forslag til fordeling på rekordtid, noe som frigir tid, enten det er for å gi innbyggerne lengre søknadsfrister, eller ansatte bedre tid til å planlegge barnehageåret.

Som kunde av Visma Flyt Barnehage har du mulighet til å anskaffe en opptaksløsning som støtter alle kommunens behov i opptak- og tildelingsprosessen. Med Optimert Opptak får du en løsning som tar hele opptaksprosessen til et nytt nivå hvor fordelingen gjennomføres på sekunder og samtidig hensyntar både barnehagenes vedtekter og foresattes ønsker for barna.

Se demovideo »

Hva er optimert barnehageopptak?

Opptaksoptimereren tar hensyn til

Barnas score i hver barnehage ikonOpptakskriterier

Barna får en rangering i hver barnehage de søker, basert på hvilke av barnehagens opptakskriterier som tilfredsstilles.

Opptaksoptimereren vil aldri plassere et barn med en lavere rangering til en barnehage før et barn med høyere rangering. Unntaket er hvis barnet med høyere poengsum i tildelingskabalen har fått plass i en mer foretrukket barnehage.


Kapasiteten til barnehagene ikonKapasiteten til barnehagene

Hver barnehage oppgir en gitt kapasitet som avgjør hvor mange ledige plasser det er i barnehagen. Barnehager med aldersbestemte avdelinger kan legge inn antall ledige plasser som er reservert. Dette gjelder til henholdsvis barn over og under tre år.

Det vil aldri plasseres flere barn til en barnehage enn kapasiteten tilsier. Hvis barnehagen oppgir aldersbestemte begrensninger på kapasitet så vil heller dette aldri bli overgått.


Barnas foretrukne barnehager ikonBarnas foretrukne barnehager

Opptaksoptimereren tar barnas ønsker i betraktning og skaper en plassering som tildeler flest mulig barn et høyest mulig ønske. Samtidig tilfredsstiller den vedtektene relatert til barns score og barnehagenes kapasitetsbegrensning.


Barnas foretrukne barnehagedagerBarnas foretrukne barnehagedager

Foreldre oppgir antall og hvilke dager per uke de ønsker at barna skal gå i barnehagen. Løsningen tar antall ønskede barnehagedager med i betraktning. Den skaper en plassering der flest mulig barn får oppfylt ønsket sitt om antall barnehagedager.


Reisetid og kjønnsbalanse ikonReisetid

Opptaksoptimereren kan foreslå barnehager til barn som ikke har blitt plassert til en barnehage de har søkt på. For eksempel fordi barnehagen er full.

Den vil foreslå barnehager som har kortest mulig kjøreavstand til søkeren. Dette gjøres ved at Visma opptaksoptimerer beregner kjøretid mellom alle barn og alle barnehager.

Oppvekst blogg

Flyktningbarn-i-Norge

Raskere integrering av flyktningbarn i Norge

Å få flyktningbarna fra Ukraina raskest mulig integrert i samfunnet, krever at hjelpeinstansene, helse-, barnevern-, barnehage og skoletjenester, i kommunen samarbeider tett og er godt koordinert rundt barnet og familien.

Kontakt oss

Ta kontakt salg ikon

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Support ikon

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Login ikon

Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support ikon

Support

Online: Gå til Community »