Optimert barnehageopptak (med AI)

Hvert år bruker norske kommuner store ressurser på å gjennomføre barnehageopptaket. Det er en komplisert kabal som skal løses når foresattes ønsker skal imøtekommes, samtidig som tildelingen ivaretar nasjonalt reglement og barnehagens vedtekter. Med Visma Flyt Barnehage - Optimert Opptak sikrer du kvalitet i en vanskelig prosess for barnehage­opptak i kommunen din. 

Lange møter med manuell plassering av ett og ett barn er både tidkrevende og stressende. Heldigvis er denne tiden forbi med Optimert Opptak. Ved hjelp av kunstig intelligens utforsker Optimert Opptak millioner av forskjellige alternativer på millisekunder. Løsningen sikrer at kommunen ivaretar alle krav samtidig som flere foresatte vil få oppfylt førstevalget sitt. Som en bonus skjer forslag til fordeling på rekordtid, noe som frigir tid, enten det er for å gi innbyggerne lengre søknadsfrister, eller ansatte bedre tid til å planlegge barnehageåret.

Som kunde av Visma Flyt Barnehage har du mulighet til å anskaffe en opptaksløsning som støtter alle kommunens behov i opptak- og tildelingsprosessen. Med Optimert Opptak får du en løsning som tar hele opptaksprosessen til et nytt nivå hvor fordelingen gjennomføres på sekunder og samtidig hensyntar både barnehagenes vedtekter og foresattes ønsker for barna.

Se webinaropptak

Hva er optimert barnehageopptak?

Kundehistorie

Barnehageopptaket som setter barn og foresatte først

Vissheten om at opptaket følger vedtektene 100 prosent ved bruk av optimert opptak gir Porsgrunn kommunen en ekstra sikkerhet:

Jeg synes det er en utrolig trygghet. Spesielt hvis det dukker opp klager. I år hadde vi to, men de var veldig enkle å svare ut med opptakskriteriene i grunn. Det faktum at fordelingen er gjort helt objektivt er en ekstra trygghet, sier rådgiver i Porsgrunn kommune, Tove Tangen Melby.

Les alt om hvordan barnehageopptaket gikk med Optimert Opptak i Porsgrunn kommune.

Les kundehistorien

porsgrunn-kundehistorie-barnehageopptak.jpg

Barnehagestyrerne Lena Andersen, Trine Larsen og rådgiver i Porsgrunn kommune, Tove Tangen Melby.

Gratis tilgang til webinaropptak med demovisning

Opptaksoptimereren tar hensyn til

Opptakskriterier

Barna får en rangering i hver barnehage de søker, basert på hvilke av barnehagens opptakskriterier som tilfredsstilles.

Opptaksoptimereren vil aldri plassere et barn med en lavere rangering til en barnehage før et barn med høyere rangering. Unntaket er hvis barnet med høyere poengsum i tildelingskabalen har fått plass i en mer foretrukket barnehage.

Kapasiteten til barnehagene

Hver barnehage oppgir en gitt kapasitet som avgjør hvor mange ledige plasser det er i barnehagen. Barnehager med aldersbestemte avdelinger kan legge inn antall ledige plasser som er reservert. Dette gjelder til henholdsvis barn over og under tre år.

Det vil aldri plasseres flere barn til en barnehage enn kapasiteten tilsier. Hvis barnehagen oppgir aldersbestemte begrensninger på kapasitet så vil heller dette aldri bli overgått.

Barnas foretrukne barnehager

Opptaksoptimereren tar barnas ønsker i betraktning og skaper en plassering som tildeler flest mulig barn et høyest mulig ønske. Samtidig tilfredsstiller den vedtektene relatert til barns score og barnehagenes kapasitetsbegrensning.

Barnas foretrukne barnehagedager

Foreldre oppgir antall og hvilke dager per uke de ønsker at barna skal gå i barnehagen. Løsningen tar antall ønskede barnehagedager med i betraktning. Den skaper en plassering der flest mulig barn får oppfylt ønsket sitt om antall barnehagedager.

Reisetid

Opptaksoptimereren kan foreslå barnehager til barn som ikke har blitt plassert til en barnehage de har søkt på. For eksempel fordi barnehagen er full.

Den vil foreslå barnehager som har kortest mulig kjøreavstand til søkeren. Dette gjøres ved at Visma opptaksoptimerer beregner kjøretid mellom alle barn og alle barnehager.

Anbefalte artikler

Under ser du et utvalg av anbefalte bloggartikler vi håper du vil like. God lesing!

barnehageopptak

Bryter kommunen vedtektene i barnehageopptaket?

Våren 2023 gjennomførte Visma en omfattende test av Optimert barnehageopptak sammen med ni norske kommuner. Funn fra undersøkelsene viser at flere kommuner ikke lykkes med å følge egne vedtekter. Kompleksiteten i opptaket kan føre til at barn blir urettferdig behandlet og ikke får den plassen de har krav på, til tross for kommunens beste intensjoner. Kunstig intelligens viser seg som skapt til å håndtere denne utfordringen

digitaliseringslederen-harstad

– Vi vet vi har reddet liv med velferdsteknologi

Monica Larssen er digitaliseringsleder i Harstad kommune og leder for Digi Troms og Finnmark (Digitrofi). Vi tok turen til Harstad for å lære mer om jobben Harstad kommune og Digitrofi gjør for å digitalisere kommunen og regionen.

Kontakt oss

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support

Online: Gå til Community »