Rekruttering er ofte en stor og tidkrevende oppgave for HR, både når det kommer til utvelgelses- og intervjuprosessen, personlighetstester, og utfordringene ved å få tak i de rette ansatte generelt.

HRprat-episoder om rekruttering

#10: Treffsikker rekruttering

I denne episoden tar vi en prat med Joar Sæterdal Vik som er seksjonsjef i avdeling for ledelse i Direktoratet for forvaltning og IKT.

 

#11: War for talent

I denne episoden tar vi en prat med Arne Loktu som er partner og konsulent i Capus.

 

#16: Å teste eller å ikke teste?

I denne episoden av HRprat snakker Espen Skorstad om bruk av tester i arbeidslivet. Hva kjennetegner god bruk av tester i rekruttering og hvilke fallgruver bør man være oppmerksom på? Espen går gjennom Lenes testresultat og gir sin vurdering.

 

#44: Digital Onboarding

I dag onboardes mange digitalt fordi det er nødvendig i en hverdag preget av hjemmekontor og sosial distansering. Hva sier eksisterende forskning om hvordan dette påvirker onboardingsprosessen? Vi har invitert Frode Haaland på en prat om digital onboarding.

Frode Hübertz Haaland er førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Han er forfatter av boken ''Å knytte bånd'' og har forsket, undervist og skrevet om organisasjon og ledelse i 30 år.

 

Relevante kilder

Ønsker du mer informasjon? Her er noen gode kilder:

Vil du vite mer om rekruttering?

Her er noe av innholdet vi har om temaet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev