Datasikkerhet innen HR er ofte en komplisert oppgave, både for IT-avdelingen og for HR. Det kan være vanskelig å opprettholde den nødvendige kompetansen, spesielt når de ansatte ofte utgjør den største risikoen for virksomhetens datasikkerhet.

HRprat-episoder om IT & Sikkerhet

#2: GDPR; praktiske konsekvenser for HR

I denne episoden snakker vi med Lars Ottersen som er Data Protection Officer i Visma.

 

 

#14: Teknologi og HR

I denne episoden tar vi en prat med Erik Norman Hansen om teknologi. Hvor digitale er de fleste av oss i hverdagen? Og hva betyr det for HR?

 

 

#17: Blir HR automatisert bort?

Vet du forskjellen på robotisering og digitalisering? Har du hørt om churn prediction? I denne episoden av HRprat forteller Ken Graham om ulike områder hvor robotisering kan benyttes, om det er knyttet noen etiske spørsmål til robotisering samt noen tips for å komme i gang.

 

 

#21: Datasikkerhet – når ansatte utgjør den største risikoen

Å finne nye kandidater til rekrutteringsprosesser kan gjøre HR spesielt utsatt for cyberangrep. Hvem er det som angriper og hvor utsatt er egentlig den jevne norske virksomheten? Vår sikkerhetsekspert Even Lysen svarer på dette og litt mer i denne episoden av HRprat. Even Lysen er sikkerhetskonsulent i Visma Consulting AS.

 

 

#27: Styrk virksomheten for fremtiden

Denne våren ble virksomheters hverdag og arbeidsform snudd på hodet, men det var ikke bare negativt for alle. Hva gjorde de som utnyttet situasjonen og fikk et positivt utfall? Arne Krokan er professor ved NTNU der han forsker på hvordan teknologi, og spesielt digitale tjenester, endrer samfunnet.

 

 

#48 Hvordan kan HR bygge en sikkerhetskultur?

En god sikkerhetskultur har som mål å gjøre de ansatte til en styrke, og ikke en risiko når det kommer til IT-sikkerhet. Så hvordan kan HR bygge en slik kultur?

Vi inviterte Håkon Thorvaldsen inn til en prat om ''spoofing'', ''phising'' og ''social engineering''. Han jobber som IT konsulent i Visma Consulting.
Les mer om HR og IT-sikkerhet her.

 

Relevante kilder

Ønsker du mer informasjon? Her er noen gode kilder:

Vil du vite mer om IT & Sikkerhet?

Her er noe av innholdet vi har om temaet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev