Likestilling, mangfold og å skape en god bedriftskultur kan noen ganger virke som et stort og uhåndterlig fagfelt. Alle arbeidsgivere har et ansvar for å forebygge og forhindre diskriminering på arbeidsplassen. Aktivt arbeid for god internkultur, bedre likestilling og økt mangfold også i ledelsen, kan i følge en rapport fra McKinsey&Company også øke sannsynligheten for en forbedring i profitt med 27 %. Nedenfor finner du HRprat-episoder om ubevisst diskriminering, fordommer, og tillitsbasert kultur, som vi tror kan være nyttige for både HR og ledere. 

HRprat-episoder om likestilling, mangfold og kultur

#4: Ubevisst diskriminering og likestilling (#HunSpanderer)

I denne episoden tar vi en prat med menneskene bak #HunSpanderer – Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde. Vi snakker om ubevisst diskriminering og hvordan kulturelle normer påvirker likestillingen.

 

#18: Mangfold og inkludering – kun en festtale?

I 2020 skulle en tro at inkludering og mangfold er en selvfølge hos norske bedrifter. Men er det egentlig slik? Hvor langt har vi kommet?
Wenche Fredriksen forteller om hennes arbeid med nettopp dette, og deler noen gode råd.

 

#26: Smykker du deg med regnbueflagget?

Når firmalogoen igjen blir grå og glitteret er vasket vekk – hvordan gjør virksomheter dette til mer enn en festtale? 
Vi har tatt en prat Med Mathias Holst om hvordan kan virksomheter være flinke på kjønns- og seksualitetsmangfold 365 dager i året, og ikke bare under Pride.

Mathias Holst er leder i Rosa Kompetanse og skolerer det profesjonelle Norge på denne type tematikk slik at de møter sine elever, brukere, pasienter m.m på en god og hensiktsmessig måte.

 

#30: Fordommer – et hinder for mangfold og inkludering

Vi har invitert Merete Medle til en prat om fordommer hun og mange andre tidvis møter på jobb. Hvilken respons har hun fått av å sette dette på agendaen og hvilke effekter ser hun?

Merete Medle er Customer Experience Manager hos Ice. Hun brenner for likestilling og mangfold, og produserer podcasten ''Tvillingrådet''.

 

#33: Den Internasjonale Jentedagen

Siden den internasjonale dagen for jenter i 2017 har Plan stått i regi for at jenter har tatt over lederstillinger for en dag. Hva er hensikten bak dette initiativet?

Achol Dhieu Kaul Dhieu (16) tok over lederstolen i Visma Enterprise, så vi inviterte henne og generalsekretær i Plan Norge, Kari Helene Partapuol, til en prat om arbeidsliv, fremtid og utfordringer jenter møter på både globalt og i Norge.

 

#39: Inkludering og mangfold – business eller bullshit?

I denne episoden har vi invitert Marte Albertine Indergård til en prat om å skape en inkluderende og mangfoldig kultur på arbeidsplassen. Hvordan kan man jobbe med å skape det trygge rommet for annerledeshet?

Marte Albertine Indergård er Head of HR Business Support and Diversity Leader i PWC. Hun er overbevist om at en inkluderende kultur gjør det gøy for alle å gå på jobb, og at en mangfoldig kultur er det beste for bunnlinja i en enhver organisasjon.

 

#40: Tillitsbasert kultur

Vil folk slutte å komme på kontoret og bare jobbe på hytta? Det nærmer seg ett år siden mange ble sendt på hjemmekontor på ubestemt tid. Vi har tatt en prat med Mette Hopsdal om arbeidet med tillitsbasert kultur som ICE begynte med for tre år siden, hvor de blant annet innførte aktivitetsbasert kontor.

Mette Hopsdal er Norges første DNA direktør og jobber for ICE Norge. Hun har bred erfaring innen ledelse, kultur og mennesker.

Relevante kilder

Ønsker du mer informasjon? Her er noen gode kilder:

Vil du vite mer om likestilling, mangfold og kultur?

Abonner på nyhetsbrevet

Vi trenger ditt samtykke.