APRIL 2020

HRprat

Hvordan drive forretning når alle spilleregler endres?

I denne episoden har vi tatt en prat over linje med Ellen Marie Nyhus, HR direktør i Visma.
Hun deler sine erfaringer fra de siste litt spesielle ukene, og deler refleksjoner om tiden som ligger foran oss. Hva tror hun er viktig for at virksomheter skal komme godt ut av dette?

Ellen Marie Nyhus jobber som HR Direktør i divisjonen Software International i Visma.
Hun mener genuint at det eneste gjenværende, varige konkurransefortrinnet i dagens marked, er kultur - kultur kan ikke kopieres.

Du kan også høre episoden på Spotify eller Apple Podcasts

Siste episoder av HRprat

#18: Mangfold og inkludering - kun en festtale?

I 2020 skulle en tro at inkludering og mangfold er en selvfølge hos norske bedrifter. Men er det egentlig slik? Hvor langt har vi kommet?
Wenche Fredriksen forteller om hennes arbeid med nettopp dette, og deler noen gode råd.

 

#17: Blir HR automatisert bort?

Vet du forskjellen på robotisering og digitalisering? Har du hørt om churn prediction? I denne episoden av HRprat forteller Ken Graham om ulike områder hvor robotisering kan benyttes, om det er knyttet noen etiske spørsmål til robotisering samt noen tips for å komme i gang.

 

#16: Å teste eller å ikke teste?

I denne episoden av HRprat snakker Espen Skorstad om bruk av tester i arbeidslivet. Hva kjennetegner god bruk av tester i rekruttering og hvilke fallgruver bør man være oppmerksom på? Espen går gjennom Lenes testresultat og gir sin vurdering.

 

#15: Du har mottatt en varsling

Vi har tatt en prat med Kristian Aalmo for å finne ut hvilket forhold norske arbeidsgivere har til varsling. De nye endringene i arbeidsmiljøloven gjør at mange bør ta en gjennomgang av egne varslingsrutiner. Hva er viktig å være obs på for at man skal oppfylle kravene?

 

#14: Teknologi og HR

I denne episoden tar vi en prat med Erik Norman Hansen om teknologi. Hvor digitale er de fleste av oss i hverdagen? Og hva betyr det for HR? 

 

#13: Organisasjon i endring - Live

I denne live-episoden tar vi en prat med Hanne Løvli som er HR-direktør i Stendi og Anne Hellandsjø som er organisasjons- og personaldirektør fra nye Lillestrøm Kommune.

Se denne episoden av HRprat her.

 

#12: Fremtidens arbeidsliv

I denne episoden tar vi en prat med Line Finstad som er Nordic Recruitment and Employer Branding Leader i EY. 

 

#11: War for talent

I denne episoden tar vi en prat med Arne Loktu som er partner og konsulent i Capus#10: Treffsikker rekruttering

I denne episoden tar vi en prat med Joar Sæterdal Vik som er seksjonsjef i avdeling for ledelse i Direktoratet for forvaltning og ikt. #9: Medarbeiderundersøkelsen 2.0 

I denne episoden tar vi en prat med Irene Leleand som er Corporate HR manager i Visma

 

#8: Kan alle bli gode ledere 

I denne episoden tar vi en prat med Ellen Marie Nyhus som er HR Direktør i SMB divisjonen i Visma#7: Endring - Når HR havner i midten 

I denne episoden tar vi en prat med Hanne Lise Kvidal som er teamleder for Managed Services i Visma#6: Pensjon - trenger arbeidsgiver kvie seg for å snakke om dette? 

I denne episoden tar vi prat med Beate Fahre som daglig leder i rådgivningsfirmaet BeateFahre AS

 

#5: Hvordan løfte medarbeiderengasjementet 

I denne episoden tar vi en prat med Selja Zernichow som er HR Direktør i Visma Custom Solutioins#4: Ubevisst diskriminering og likestilling (#HunSpanderer) 

I denne episoden tar vi en prat med menneskene bak #HunSpanderer - Isabelle Ringnes og Marie Louise Sunde

 

#3: Fra støttefunksjon til sentrum av forretningen 

I denne episoden tar vi en prat med Merete Hverven som er Deputy CEO og CHRO i Visma#2: GDPR; praktiske konsekvenser for HR

I denne episoden snakker vi med Lars Ottersen som er Data Protector Officer i Visma#1: Arbeidstid, reisetid og bonuspoeng 

I denne episoden snakker vi med Trine Bjerke Welhaven som er Legal Director i Visma

Om HRprat

I denne podcasten intervjuer vi HR-ledere, ledere og andre spesialister på sitt felt for å diskutere utfordringer dagens HR-ledere står overfor.

Vi tar for oss mange temaer innenfor ledelse, organisasjon, arbeidsrett og praktiske utfordringer innen HR. Hver episode skal inspirere, utfordre og gi deg noen konkrete tips du kan ta med deg videre i ditt arbeidet med HR i din organisasjon

Lytt til HRprat på Apple podcast

Lytt til HRprat på Spotify

Lytt til HRprat på Soundcloud

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Da vil du motta de de nyeste HRprat-episodene rett i din innboks.

Vi trenger ditt samtykke.