Moderne skole-hjem dialog med skole-app

Skole-appen er en tjeneste for digital dialog mellom skole og hjem. Visma Min Skole vil gjøre det enda enklere for foresatte å holde følge med på hva som skjer i sitt barns skolehverdag. Appen er tilknyttet skyløsningen Visma Flyt Skole og erstatter den digitale meldingsboken, som er en SMS-tjeneste.

I skole-appen har læreren tilgang til blant annet timeplan og fraværsoversikt, samt muligheten til å føre fravær, rett i appen. Med appen vil også hjemmet kunne registrere fravær direkte og skolen vil kunne gi foresatte informasjon om timeplan, lekser og aktiviteter. I tillegg kan både skolen og foresatte sende og motta meldinger om forhold rundt barnet, som for eksempel ved aktiviteter utenom vanlig timeplan.

Med skole-appen gjøres informasjon lett tilgjengelig og dialogen mellom skole og hjemmet blir enda enklere og mer effektiv.

Hva koster appen?

Se pris i Visma Shop

Er du foresatt?

Du finner appen tilgjengelig i App Store (iPhone) eller Google Play (Android). For at denne appen skal fungere for deg som foresatt, må kommunen anskaffe og sette opp appen for den aktuelle skolen. Dette kan ta noe tid, og vi ber deg ta kontakt med din skole dersom appen ikke er klargjort for din skole.

Les mer om appen og last ned  »

Slik fungerer skole-appen

Bestill uforpliktende demovisning

Skole-app for foresatte og ansatte

Appen for skole-hjem dialog, har tatt publikum med storm. Den har vært en av de mest nedlastede appene i App Store og Google Play siden den ble lansert. Den er i stadig utvikling hvor det tilkommer mer funksjonalitet. 

En foresatt og et barn sitter på bussen. Faren ser på mobilen hans, der han kommuniserer med læreren på skolen via skole-appen.

Skole-app for foresatte

Se pris og bestill i Visma Shop

En enkel og brukervennlig app som gjør det lett for de foresatte å holde seg oppdatert. Varslinger i appen sørger for at foresatte får beskjed direkte på mobilen. I appen kan foresatte:

 • Melde fravær
 • Sende og motta meldinger og gruppemeldinger
 • Se timeplanen
 • Svare på spørreskjema
 • Registrere SFO-tilstedeværelse
 • Se karakterer
 • Se vurderinger
 • Gi og trekke tilbake samtykke
En lærer viser barna skole-appen på et nettbrett mens de står rundt henne i et klasserom.

Skole-app for ansatte

Se pris og bestill i Visma Shop

En egen app for de ansatte gjør det lettere for læreren å holde seg oppdatert, samt utføre oppgaver på farten, også utenfor kontortid. I appen kan ansatte:

 • Føre fravær
 • Motta varsler
 • Sende og motta meldinger og gruppemeldinger
 • Se timeplanen

Barnas navn i skjermbildene er fiktive og er kun brukt som illustrasjon.

Det viktigste samlet på ett sted

I en hektisk hverdag må man å være trygg på at verktøyene man bruker er enkle, effektive og gode. Skole-appen samler de viktigste daglige funksjonene på ett og samme sted og sikrer i tillegg trygg arkivering. Dette gjør at du kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe.

Appen er tilgjengelig for smarttelefoner og kan lastes ned i App Store, Google Play eller Microsoft Store. Autentisering gjøres første gang via ID-porten, de neste gangene, med enten egendefinert kode eller fingeravtrykk (lignende).

Alle meldinger samles fremdeles på meldingsfane til eleven i Visma Flyt Skole, og bli overført automatisk til kommunens arkivsystem ved skoleårets slutt.

Les mer og se pris

Effektiv kommunikasjon med hjemmet

Foresatte har oversikt over sitt eller sine barn og muligheten til å enkelt kommunisere med skolen via den intuitive appen. Du ser også om meldingen er lest i samtaleloggen, slik at du alltid kan være trygg på at beskjeden har kommet frem, selv i en hektisk hverdag.

 

Enkel fraværsregistrering

Registrering av fravær i appen er enkelt og effektivt, og forenkler hverdagen for både skolen og de foresatte. Man kan registrere heldagsfravær eller timefravær samt legge inn merknader rundt hva det gjelder. Appen viser også en status på om fraværet er sett eller ikke slik at man alltid har full kontroll.

 

Alltid oppdatert timeplanoversikt

Appens timeplanfunksjon gjør at du slipper å bekymre seg for at beskjeder går tapt eller at papir kommer på avveie. Den gir de foresatte en oversiktlig visning over barnets dag. Skolen kan enkelt legge inn informasjon til hjemmet i appen, for eksempel om at de må huske å sende med badetøy.

 

Slik kommer du i gang med appen

Etter at vi har mottatt din bestilling i, vil vårt VFS-team så raskt som mulig gjøre modulen tilgjengelig for dere i Visma Flyt Skole. Når koblingen er satt opp korrekt og modulen er klar til å tas i bruk, vil dere bli kontaktet via e-post. Denne e-posten vil også inneholde det dere trenger av dokumentasjon for å kunne ta appen i bruk.

Dokumentasjonen består av temahefte med tilhørende video. Det er viktig at dere gjennomgår dette før dere tar app’en i bruk. Samtidig minner vi om at det i denne fasen kan være hensiktsmessig at deres interne brukergruppe/referansegruppe gjør en vurdering om bruksområdet for app’en. Dette kan være viktig med tanke på hvordan dere ønsker at kommunikasjonsflyten ‘skole - hjem’ skal bli. Begrepet ‘sensitiv informasjon’ er sentralt her.

Kom i gang med appen

Har din kommune allerede SMS-løsning fra Visma?

De fleste av våre kunder har en enkel løsning for skole-hjem dialog, i form av en SMS-løsning. Det finnes ulike versjoner av SMS-løsningen, enveis og toveis kommunikasjon. Kostnaden ved å bytte til Min Skole-appen vil avhenge av hva man har fra før.

Dersom din kommune har en SMS-tjeneste/Digital Meldingsbok fra Visma, anbefaler vi på det sterkeste å bytte til skole-appen. Denne tjenesten vil oppleves mye mer brukervennlig for foresatte og ansatte på skolen, samt at man sparer penger på å redusere/eliminere SMS-utsendelser. Ta kontakt »

Kontakt oss

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support

Online: Gå til Community »