Moderne skole-hjem dialog med skole-app

Skole-appen er en tjeneste for digital dialog mellom skole og hjem. Visma Min Skole-appen vil gjøre det enda enklere for foresatte å holde følge med på hva som skjer i sitt barns skolehverdag. Appen er tilknyttet skyløsningen Visma Flyt Skole og erstatter den digitale meldingsboken, som er en SMS-tjeneste.

I skole-appen har læreren tilgang til blant annet timeplan og fraværsoversikt, samt muligheten til å føre fravær, rett i appen. Med appen vil også hjemmet kunne registrere fravær direkte og skolen vil kunne gi foresatte informasjon om timeplan, lekser og aktiviteter. I tillegg kan både skolen og foresatte sende og motta meldinger om forhold rundt barnet, som for eksempel ved aktiviteter utenom vanlig timeplan.

Med Min Skole gjøres informasjon lett tilgjengelig og dialogen mellom skole og hjemmet blir enda enklere og mer effektiv.

Hva koster den? Se pris i Visma Shop »

Er du foresatt?

Du finner appen tilgjengelig i App Store (iPhone) eller Google Play (Android). For at denne appen skal fungere for deg som foresatt, må kommunen anskaffe og sette opp appen for den aktuelle skolen. Dette kan ta noe tid, og vi ber deg ta kontakt med din skole dersom appen ikke er klargjort for din skole.

Les mer om appen og last ned  »

Min Skole-app versjoner

Min Skole-appen for skole-hjem dialog, har tatt publikum med storm. Den har vært en av de mest nedlastede appene i App Store og Google Play siden den ble lansert. Appen er i stadig utvikling hvor det tilkommer mer funksjonalitet. Vi har per idag tilgjengelig 2 versjoner av appen, “Basis” og “Pluss”. I løpet av 2020 vil vi presentere innholdet til en “Premium” versjon som vil bli tilgjengelig i 2021.

Visma Min Skole app Basis

Min Skole Basis

Se pris og bestill i Visma Shop »

Pakken for virksomheten som har behov som begrenser seg til den daglige dialogen mellom skole og hjem. Pakken inneholder:

 • Fravær
 • Meldinger
 • Timeplan

Visma Min Skole app Pluss

Min Skole Pluss

Se pris og bestill i Visma Shop »

Pluss-pakken inneholder det meste både skolen og de foresatte trenger for å være oppdatert på barnets hverdag via telefonen - når og hvor som helst. I denne pakken får du:

 • Alle funksjoner i Basis-pakken
 • Spørreskjema
 • App for ansatte
  (Første versjon: blant annet fraværsføring, varsler, meldinger, timeplan-visning)
 • SFO Tilstedeværelse
 • Karakterer
 • Underveisvurderinger (kommer)
 • Samtykke 

Visma Min Skole app Premium

Min Skole Premium

Ta kontakt »

Dette er totalpakken for full oversikt og kontroll for både skole, ansatte og elever. Funksjonaliteten i Premium-pakken er under utvikling og vil bli tilgjengelig på sikt. Denne inkluderer blant annet:

 • Alle funksjoner i Basis- og Pluss-pakken
 • Søknader
 • Dokumenter
 • App for elever

Barnas navn i skjermbildene er fiktive og er kun brukt som illustrasjon.

Min Skole-app – det viktigste samlet på ett sted

I en hektisk hverdag må man å være trygg på at verktøyene man bruker er enkle, effektive og gode. Min Skole-appen samler de viktigste daglige funksjonene på ett og samme sted og sikrer i tillegg trygg arkivering. Dette gjør at du kan bruke tiden på det som virkelig betyr noe.

Min Skole-appen er tilgjengelig for smarttelefoner og kan lastes ned i App Store, Google Play eller Microsoft Store. Autentisering gjøres første gang via ID-porten, de neste gangene, med enten egendefinert kode eller fingeravtrykk (lignende).

Alle meldinger samles fremdeles på meldingsfane til eleven i Visma Flyt Skole, og bli overført automatisk til kommunens arkivsystem ved skoleårets slutt.

Les mer og se pris »

Effektiv kommunikasjon med hjemmet

Foresatte har oversikt over sitt eller sine barn og muligheten til å enkelt kommunisere med skolen via den intuitive appen. Du ser også om meldingen er lest i samtaleloggen, slik at du alltid kan være trygg på at beskjeden har kommet frem, selv i en hektisk hverdag.

 

Enkel fraværsregistrering

Registrering av fravær i appen er enkelt og effektivt, og forenkler hverdagen for både skolen og de foresatte. Man kan registrere heldagsfravær eller timefravær samt legge inn merknader rundt hva det gjelder. Appen viser også en status på om fraværet er sett eller ikke slik at man alltid har full kontroll.

 

Alltid oppdatert oversikt over timeplanen

Appens timeplanfunksjon gjør at du slipper å bekymre seg for at beskjeder går tapt eller at papir kommer på avveie. Den gir de foresatte en oversiktlig visning over barnets dag. Skolen kan enkelt legge inn informasjon til hjemmet i appen, for eksempel om at de må huske å sende med badetøy.

(PS: Denne funksjonaliteten er under utvikling, og er ikke tilgjengelig i første versjon.)

 

Slik kommer du i gang med Visma Min Skole-appen

Etter at vi har mottatt din bestilling i, vil vårt VFS-team så raskt som mulig gjøre modulen tilgjengelig for dere i Visma Flyt Skole. Når koblingen er satt opp korrekt og modulen er klar til å tas i bruk, vil dere bli kontaktet via e-post. Denne e-posten vil også inneholde det dere trenger av dokumentasjon for å kunne ta appen i bruk.

Dokumentasjonen består av temahefte med tilhørende video. Det er viktig at dere gjennomgår dette før dere tar app’en i bruk. Samtidig minner vi om at det i denne fasen kan være hensiktsmessig at deres interne brukergruppe/referansegruppe gjør en vurdering om bruksområdet for app’en. Dette kan være viktig med tanke på hvordan dere ønsker at kommunikasjonsflyten ‘skole - hjem’ skal bli. Begrepet ‘sensitiv informasjon’ er sentralt her.

Kom i gang med appen »

Har din kommune allerede SMS-løsning fra Visma?

De fleste av våre kunder har en enkel løsning for skole-hjem dialog, i form av en SMS-løsning. Det finnes ulike versjoner av SMS-løsningen, enveis og toveis kommunikasjon. Kostnaden ved å bytte til Min Skole-appen vil avhenge av hva man har fra før.

Dersom din kommune har en SMS-tjeneste/Digital Meldingsbok fra Visma, anbefaler vi på det sterkeste å bytte til Min Skole-appen. Denne tjenesten vil oppleves mye mer brukervennlig for foresatte og ansatte på skolen, samt at man sparer penger på å redusere/eliminere SMS-utsendelser. Ta kontakt »

Kontakt oss

Ta kontakt salg ikon

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Support ikon

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »


Login ikon

Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support ikon

Support

Online: Gå til Community »