Noark 5 ikon

Hva er Noark 5?

Noark 5 er en standard for arkivdanning som stiller krav til arkivstruktur, metadata og funksjonalitet. Standarden skal kunne brukes for alle typer arkivdanning, uavhengig av teknologisk løsning og type organ. Noark 5 er den siste utgaven av Noark standarden. Den ble publisert i 2008, og ble Noark 5 versjon 3 er gjeldende fra og med 1. mars 2011.

Les om digital arkivløsning

Os kommune - bruker av elektronisk arkivering fra Visma

Os kommune

Visma har samarbeidet med Os kommune i Hordaland for å få løsningen godkjent. Os kommune har benyttet arkivløsningen over en lengre periode og det er uttrekk fra Os kommunes arkiv som danner grunnlaget for endelig godkjenning hos Riksarkivaren.

Les kundehistorien

Visma Flyt Arkiv godkjent

Oslo, 18. september 2012

Visma har i dag fått godkjenning av sin arkivløsning for norske kommuner, Visma Flyt Arkiv. Løsningen sørger for sikker digital arkivering av sensitive personopplysninger. Visma Flyt Arkiv gir kommunene en etterlengtet mulighet til å arkivere digitalt i sikker sone, i henhold til Noark 5 standarden. Med dette er Visma den første godkjente leverandøren som er sertifisert etter Noark 5-standarden.

Med denne frittstående arkivkjernen får norske kommuner et digitalt arkiv i sikker sone. Noe som ivaretar kravene til håndtering av sensitiv personinformasjon. Løsningen leveres ferdig koblet og integrert mot ulike fagsystemer. I praksis betyr dette at kommunene slipper papirarkiv fordi fagsystemet blir koblet sammen med arkivkjernen. Administrasjonen av arkivet skjer også helelektronisk. Dette til forskjell fra dagens rutiner med å flytte papirarkiv til fjernarkiv, og ikke minst avlevering til depot.

Arkivkjernen er åpen for andre leverandørers fagsystem, ikke bare Visma sine egne fagløsninger. 

Godkjent arkivering, i henhold til Noark 5 standarden for fagsystem i sikker sone, har vært et krav fra kommunal sektor i mange år. Dette har nå blitt en realitet med Visma Samhandling Arkiv. Dermed oppfylles myndighetskravene i henhold til arkivering og avlevering, samt til håndtering av sensitiv personinformasjon.

Kontakt oss

Ta kontakt med salg ikon

Ta kontakt med salg

Vurderer du våre løsninger og ønsker en uformell prat? Vi hjelper deg gjerne!

Ta kontakt »

Ta kontakt andre-henvendelser ikon

Andre henvendelser

Finner du ikke svaret du leter etter? Vi hjelper deg gjerne!

Send henvendelse »


Pålogging ikon

Pålogging

Har du problemer med logg inn, ta kontakt med systemforvalter i din enhet. Visma har ikke tilgang til å administrere påloggingsrutiner for den enkelte bruker.

Finn din løsning »

Support ikon

Support

Online: Gå til Community »

Telefon: servicedesk 21 49 25 59