Starte bedrift

Starte egen bedrift?

Vi har samlet det du trenger når du skal starte bedrift. Guider, forretningsplan, nytte verktøy og andre tips.

Nyttige løsninger

Når du kommer så langt at du har behov for produkter eller tjenester som støtter opp om bedriften din, så kan vi tilby det meste. Under får du en smakebit på hva vi tilbyr.

Smart regnskapsprogram

Visma eAccounting

Visma eAccounting forenkler dine oppgaver slik at du kan ha fokus på det som virkelig betyr noe - din egen bedrift. Vi gir 25% rabatt til alle nystartede bedrifter.

Nettbutikk og hjemmesider

Visma Webshop

Få dine produkter eller tjenester synlig på nettet. Lag og administrer din egen nettside - akkurat slik du vil ha den.

Gunstige innkjøpsavtaler

Skal du starte bedrift kan det komme godt med å få solide rabatter på innkjøp av mobil, bredbånd, flyreiser, hotell, leiebil, drivstoff, strøm, frakt og mye mer.

Se våre innkjøpsavtaler

Praktisk regnskapsføring

Trenger du å øke kunnskapen om regnskap nå som du startet egen bedrift? Det er tross alt det økonomiske som skal få bedriften til å gå rundt. Da kan vårt kurs grunnkurs i regnskapsføring være aktuelt.

Les mer og meld deg på

Noen ekstra tips for å lykkes når du starter bedrift

Hør hva Vismas økonomiske rådgivere mener er viktig for å lykkes. Du lykkes best hvis du klarer å ta de riktige valgene både før, under oppstart og etter at du har kommet i gang.

  1. Ha oversikt over private og offentlige støtteordninger (f.eks. Skattefunn og Innovasjon Norge). Det kan være nyttig spesielt i en oppstartsfase.

  2. Selv om grunnprinsippet er at vi har full etableringsfrihet i Norge, bør du undersøke regelverket med tanke på den tjenesten eller produktet du skal selge. Gjør deg også kjent med de lover og regler som gjelder innenfor den aktuelle virksomheten du skal drive.

  3. Du bør velge selskapsform på bakgrunn av den virksomhet du tar sikte på å drive. Selskapsform kan for eksempel få betydning for muligheten for innhenting av kapital.

  4. Hold fokus på virksomhetens visjoner og målsetninger i det daglige arbeidet, det kan bidra til å oppnå målene du har satt.

  5. Ikke bland næringsvirksomhetens økonomi med din private økonomi, det kan blir både kostbart og tidkrevende å rydde opp i senere.

Ønsker du mer kjøtt på benet? Du finner flere tips her