WANG Toppidrett har digitalisert skoledriften

WANG Toppidrett har seks private videregående skoler i ulike deler av landet, og har drevet videregående skole i Oslo helt siden 1907. De har nødvendigvis vært gjennom en enorm reise på alle disse årene, og for et par år siden ble også Visma InSchool en del av WANGs digitaliseringsprosjekt.

En gradvis digitalisering

Tommy Iversen Lund er assisterende rektor ved WANG Toppidrett Oslo, og forteller at digitaliseringen av WANG har vært en gradvis prosess.

- Du kan jo si at vi har beveget oss fra nesten “hammer og meisel” til å være mer eller mindre heldigitale. For få år siden tok jeg bilder av det som stod på krittavla og lastet opp i læringsplattformen vår, og det føles veldig fjernt fra sånn vi driver i dag, forteller han.

Fra å ha mange ulike systemer og manuelle prosesser, har WANG nå en digital søknadsportal hvor inntaket kan mates direkte inn i Visma InSchool. Tommy trekker også frem SMS- og meldingssystemet i Visma InSchool som de bruker mye.

- Når vi skal sende ut informasjon til alle kan jeg for eksempel sende ut en SMS rett fra Visma InSchool og lenke til et dokument. Veldig enkelt og greit!

 

 

Tommy Iversen Lund som holder foredrag på Visma InSchools brukerforum

Tommy Iversen Lund delte WANG sine erfaringer på Visma InSchool live høsten 2022.

Brukeropplevelse i sentrum

Å ha få plattformer å forholde seg til og å enkelt kunne kommunisere med både foresatte, elever og ansatte har vært viktig for WANG.

- Det er mange elever som går toppidrett og har travle dager. Med færre plattformer blir oppfølgingen av disse elevene både enklere og bedre, sier Tommy.

Hovedårsaken til den digitale forvandlingen er jo at brukerne skal få den beste brukeropplevelsen. Dette var viktig da vi skulle velge nytt skoleadministrativt system, og det var helt uaktuelt med noe “hjemmesnekret”.

Tommy Iversen Lund

Assisterende rektor ved WANG Toppidrett Oslo

Opprinnelig, valgte WANG en annen leverandør, men endte opp med å bytte til Visma InSchool nettopp fordi det opprinnelige valget ikke ga god nok brukeropplevelse.

I tillegg, er jo elevene mye på mobilen, og mobilappen fra Visma er mye brukt av elevene på WANG Toppidrett, påpeker Tommy.

- De holder styr på både timeplanen sin og fraværet sitt via appen, fortsetter han. WANG har også tatt i bruk det digitale skolebeviset som ligger i samme app, slik at vi slipper flere ulike apper eller plastkort.

Illustrasjonsfoto av Visma InSchool skolebevis på mobil

Illustrasjonsfoto: Visma InSchool skolebevis

Snart i mål

På bare fire år har WANG gått fra “hammer og meisel” til “nuller og enere”, og det har skjedd mye på kort tid. Likevel er de ikke helt i mål, sier Tommy.

- Vi møter fremdeles på noen utfordringer med Visma InSchool, men har fått veldig god hjelp av Visma når vi trenger det.

Når eksamensfunksjonaliteten forbedres og integrasjonen mellom Visma InSchool og Microsoft Teams blir klar, vil nok brukeropplevelsen bli enda bedre, fortsetter han.

- Vi har også veldig sporty og fremoverlente lærere, og det har gjort denne prosessen mye enklere.

Avslutningsvis, påpeker Tommy at digitaliseringen ikke erstatter den gode menneskelige kontakten de har på WANG, men heller bistår i å gjøre denne enda bedre.

Er du interessert i vårt skolebevis?

Logg deg inn i Visma Shop med Feide, og bruk priskalkulatoren til å finne en estimert pris for din fylkeskommune eller din skole.