Feriepenger

Vi har laget en kalkulator som beregner hvor mye du får i feriepenger

Jeg er over 60

Brutto årslønn 2017 (før skatt):
Fast årslønn 2018 (før skatt):
Feriepengeprosent:

Feriepengene du får utbetalt etter at du er trukket for årets feriedager:

 

Formelen tar ikke hensyn til skattetrekket man får på feriepengene tilhørende den ekstra ferieuken for ansatte over 60 år (2,3%). 

Den tar heller ikke hensyn til en bedrifts eventuelle begrensning av feriepengegrunnlaget til seks ganger folketrygdens grunnbeløp (6G) 

Beregn

Hvor mye får jeg utbetalt i feriepenger i år når jeg er trukket for årets feriedager?

Hvis du har full opptjening fra 2017 hos din nåværende arbeidsgiver, kan du her få et enkelt estimat.

Fyll ut din brutto lønnsinntekt (feriepengegrunnlaget) for 2017  og din faste årslønn for 2018 i kalkulatoren til høyre, velg feriepengeprosent (avhenger av antall ferieuker), og få ditt estimat umiddelbart.

Men hvordan beregnes feriepenger egentlig?

Selv om du kan beregne feripengene dine i feriekalkulatoren over, så lurer du kanskje på hvordan og hvorfor det beregnes slik det gjør?

Kort forklart: De fleste av oss har fem uker ferie i året, der feriepengene skal utgjøre 12 % av feriepengegrunnlaget. Det er feriepengene vi skal leve av i disse fem ukene. Dersom man har fem uker ferie, så må man også trekkes for fem uker ferie når feriepengene utbetales. Beløpet som trekkes for å dekke lønnsbortfall for fem uker ferie, vil være noe høyere enn en månedslønn. Summen man får utbetalt når arbeidsgiver utbetaler feriepenger vil være; feriepenger + junilønn - trekk for fem uker ferie, og dette beløpet vil dermed bli noe lavere enn hva opptjente feriepenger i opptjeningsåret er.

Litt klokere? Hvis ikke kan du lese mer i dette blogginnlegget om beregning av feriepenger.

Fra Visma-bloggen

 

 

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider. Denne informasjonen kombinerer vi med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ved å akseptere, tillater du oss å registrere og behandle din persondata som beskrevet her.