Gå til hovedsiden

Visma Blogg - om teknologi, regnskap, skatt, lønn, innkjøp, HR

Sjekk ut podcaster fra Visma

Alle artikler

 • Rådgiver: Anders Tetlie

  Årsoppgjøret: Frister og utsettelser

  Våren er for alvor i anmarsj; fuglene kvitrer, parkene er overfylte av korona-leie ungdommer og Norge er klar for enda en norgesferie. Inne, under press, sitter en gjeng med regnskapsførere og revisorer å jobber med skattemeldinger og offentlig regnskap. I løpet av de siste månedene har jeg snakket med ca 50 regnskapsbyrå om årsoppgjør. Kommer de til å benytte seg at muligheten til å utsette fristen til august?

 • Skriv tydelig, i lovens navn!

  For første gang i historien har det blitt vedtatt en ny helhetlig språklov hvor det offentlige nå har en lovfestet plikt til å kommunisere klart. Språket må tilpasses slik at den relevante målgruppen forstår. Men hva er egentlig klarspråk, og hva bør man tenke på når man skal gjøre seg best mulig forstått?

 • Driftsresultat – en indikator på selskapets lønnsomhet

  Bedriftens driftsresultat (nøkkeltallet) skal fortelle deg noe om lønnsomheten av driften i selskapet ditt. Nøkkeltallet er ofte av stor betydning for ledere og beslutningstakere, da det i mange virksomheter brukes som mål på hvor «godt» selskapet har gjort det.

 • Unngå tap på artikler kjøpt utenfor volumlisten.

  Kontorrekvisita: Hva, hvem, eller hvordan?

  Det papirløse samfunnet lar vente på seg og kontorrekvisita er fortsatt noe alle bedrifter trenger for å fungere i det daglige. Men, er nøkkelen til besparelser hvem man kjøper fra, hva man kjøper eller hvordan man kjøper?

Mest populære