23 Aug 2023
M&A

Visma styrker tilbudet til offentlig sektor med kjøp av ACOS

Visma har inngått avtale om å kjøpe ACOS, en leverandør av digitale løsninger til offentlig sektor.

ACOS tilbyr skybaserte løsninger for sak- og arkivsystemer, CMS-systemer samt datafangst, skjema og prosessverktøy. Løsningene kan benyttes hver for seg, eller knyttes sammen til et unikt totalkonsept.

På kundelisten står de fleste norske kommuner og departement, samt en rekke tilsyn og direktorater, i tillegg til flere private organisasjoner. 

Nå blir ACOS en del av Visma, Europas ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare. 

“Vi er imponert over posisjonen ACOS har bygget over tid, hele veien basert på et førsteklasses utviklings- og fagmiljø i Norge, og produkter som utvikles i tett dialog med brukerne. Selskapets løsninger komplementerer Vismas eksisterende tilbud til offentlig sektor på en svært god måte, og vi ser frem til å vokse og utvikle oss videre sammen”, sier Kasper Lyhr, direktør for Public-segmentet i Visma.

Innovasjon og forenkling

ACOS ble etablert i 1997 av gründerne Conrad Hansen og Erik Ree, med et mål om å skape innovative løsninger som forenkler og effektiviserer arbeidshverdagen. 

I dag består selskapet av over 170 ansatte, med hovedkontor på Straume utenfor Bergen, og avdelingskontor i Bjørvika i Oslo. ACOS vil drive videre som et selvstendig selskap, under samme ledelse.

“Vi gleder oss til et nytt og spennende kapittel i ACOS sin historie, nå som en del av Visma-familien. Vi lanserer i disse dager vår nye, toppmoderne produktplattform, og så at dette var riktig tidspunkt for å få inn en strategisk partner som kan bidra til at vi når ut til enda flere kunder”, sier Bent-Inge Storheim, administrerende direktør i ACOS.

Storheim fremhever viktigheten av å ha funnet en partner som både har et langsiktig perspektiv i offentlig sektor, men som også kan åpne dører for selskapets produkter i nye markeder. 

“Visma er et av Europas ledende programvareselskap, og gir oss verdifull tilgang til en større base av ressurser og kompetanse. Dette er viktig for å sikre at vi kan fortsette å levere de beste løsningene også i fremtiden”, sier Storheim.

Oppkjøpet er avhengig av godkjenning fra norske konkurransemyndigheter.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 92 15 78 01

[email protected]

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14,500 ansatte og 1,6 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.