8 Nov 2022
M&A

Visma styrker HRM-tilbudet med kjøp av Flex Applications

Visma kjøper det svenske programvareselskapet Flex Applications, som utvikler HRM-løsninger for nordiske bedrifter.

“Vi har fulgt Flex Applications lenge, og er imponert over hva de har fått til innen HR-programvare. Vi er svært glade for å kunne ønske dem velkommen i Visma-familien”, sier Carola Lissel, strategidirektør for Visma i Sverige.

Flex Applications ble etablert i Örebro i 1990, har 140 ansatte og omsatte for 163 millioner svenske kroner i 2021. Selskapets programvare for personaladministrasjon benyttes i dag av store og mellomstore bedrifter i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

“Å bli en del av Visma-familien har vært en strategisk beslutning, der målet har vært å sikre de beste forutsetningene for selskapets fremtidige utvikling. Valget av Visma som ny eier handler først og fremst om at de virkelig kan vår bransje, og er en trygg og stabil aktør med langsiktig perspektiv som jeg har stor tillit til”, sier Björn Jareblad, administrerende direktør i Flex Applications.

Flex Applications vil fortsatt drives som et selvstendig selskap, og med samme navn og ledelse som i dag.

Oppkjøp nr. 36 i 2022

Fra en nordisk base har Visma vokst til å bli en ledende leverandører av skybasert programvare (SaaS) til både privat og offentlig sektor i Europa.

Denne posisjonen er styrket ytterligere gjennom organisk salgsvekst og nye oppkjøp i 2022, der Flex Applications blir oppkjøp nummer 36 i rekken så langt i år.

“En fellesnevner for selskapene Visma kjøper, er at de leverer ledende skytjenester med høy kundetilfredshet og betydelig vekstpotensial. Flex Applications er et svært veldrevet selskap med sterke produkter innenfor sin nisje, som ytterligere styrker Vismas vekststrategi", sier Lissel.

Lage Bøhren

Kontaktinformasjon for PR direktøren for Visma Norge.