25 Jan 2024
Financials

Visma med solid vekst i 4. kvartal

Gjennomførte syv oppkjøp og nådde 1,7 millioner kunder.

Visma omsatte for 651 millioner euro i fjerde kvartal 2023, opp 17 prosent fra samme periode i 2022. Veksten ble drevet både av økt salg til eksisterende og nye kunder, samt oppkjøp. Driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) endte på 193 millioner euro, opp 24 prosent fra samme periode året før.

Konsernets årlige repeterende inntekter (ARR) var på rekordhøye 2,3 milliarder euro ved utgangen av desember, noe som representerer en vekst på 23 prosent de siste 12 månedene. Visma leverer nå virksomhetskritisk programvare til 1,7 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika, en økning på 16 prosent sammenlignet med slutten av fjerde kvartal 2022.

“Visma fortsetter veksten og når ut til stadig flere kunder med våre smarte digitale løsninger, som bidrar til økt effektivitet, innovasjon og konkurransekraft”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Syv oppkjøp

Visma gjennomførte totalt syv oppkjøp i 4. kvartal. Blant disse var iVision, Danmarks ledende leverandør av programvare for advokatbransjen.

I Norge ble porteføljen av ESG-verktøy utvidet gjennom en investering i Ducky, som har utviklet innovative, datadrevne løsninger for å hjelpe bedrifter med å måle, analysere og forbedre sin bærekraftsprofil. 

Kjøpet av Silverfin, Belgias ledende leverandør av skybasert programvare for regnskapsførere, ble også fullført i løpet av fjerde kvartal.

"Visma er fortsatt en attraktiv eier og vekstpartner for software-gründere, spesielt i perioder med mer økonomisk usikkerhet som vi ser nå, og jeg forventer at vi vil vokse betydelig gjennom oppkjøp også i 2024", sier Hverven.

Verdsatt til 19 milliarder euro

Mot slutten av fjerde kvartal annonserte Visma en utvidelse av sin aksjonærbase gjennom et aksjesalg til ledende internasjonale investorer, for å støtte selskapets videre vekst.

Transaksjonen, som verdsetter Visma til 19 milliarder euro, innebærer blant annet at rundt 20 nye investorer kjøper seg inn i selskapet for et samlet beløp på over én milliard euro. 

I tillegg vil flere eksisterende aksjonærer, inkludert majoritetseier Hg, øke sine netto investeringer i selskapet.

“Støttet av en solid og kunnskapsrik aksjonærbase, er vi perfekt posisjonert for å fortsette vår unike vekstreise”, sier Hverven.

Les hele kvartalsrapporten på visma.com.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 921 57 801

[email protected]

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 15,000 ansatte og 1,7 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.