25 Apr 2023
Financials

Visma leverer fortsatt sterk vekst i 1. kvartal

Visma økte omsetningen med 19 prosent i Q1. Konsernets årlige repeterende inntekter (ARR) har for første gang passert to milliarder euro.

Visma rapporterte en omsetning på 571 millioner euro i 1. kvartal 2023, en vekst på 19 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. EBITDA endte på 148 millioner euro, opp 17 prosent fra Q1 2022.

“Etterspørselen etter virksomhetskritisk programvare holder seg sterk gjennom en periode med stor usikkerhet for den globale økonomien. Vi ser vekst i salget både til eksisterende og nye kunder”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Rekordhøy ARR

Ved utgangen av 1. kvartal hadde Visma årlige repeterende inntekter (ARR) på rekordhøye 2,01 milliarder euro, opp 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

For Visma, som har spesialisert seg på å levere abonnementsbasert programvare (SaaS), brukes ARR som en indikator på hvor stor del av konsernets årlige inntekter som er repeterende.

"Dette viser at Visma har stabile og forutsigbare inntekter, fra en svært diversifisert kundegruppe i både privat og offentlig sektor. Mens mange teknologiselskaper er tvunget til å kutte investeringer og si opp ansatte, er vi i en posisjon der vi fortsatt kan gi gass”, sier Hverven.

Mer enn 85 prosent av Vismas totale omsetning i 1. kvartal kom fra skybasert programvare og relaterte tjenester, opp fra 81 prosent på samme tidspunkt i fjor.

"Med Vismas strategiske fokus på abonnementsbasert programvare levert gjennom skyen, er jeg spesielt glad for å se at bidraget fra SaaS-produkter i kvartalet oversteg 70 prosent av omsetningen for første gang. Dette viser at vi beveger oss i riktig retning”, sier Hverven.

Styrket ESG-tilbud

Visma gjennomførte ti oppkjøp i fem land i løpet av første kvartal, inkludert den første satsingen på programvaremarkedet i Portugal med Moloni. 

Konsernet utvidet også sin tilstedeværelse i Tyskland gjennom oppkjøpet av H&H, en ledende leverandør av programvare til tyske kommuner.

I Norge styrket Visma tilbudet av rapporteringsverktøy innen bærekraft og ESG med oppkjøpene av Sonya og Meet Dottie.

"Dette er to gode eksempler på hvordan programvare kan hjelpe både små og store bedrifter med å måle fremgang på områder som miljøpåvirkning, mangfold og inkludering på en effektiv måte", sier Hverven.

Les hele rapporten her.

Høydepunker for første kvartal:

 • Omsetning på 571 millioner euro, 19 % vekst
   
 • EBITDA på EUR 148 millioner, 17 % vekst
   
 • Årlig repeterende inntekt (ARR) passerte 2 milliarder euro
   
 • Økt tilstedeværelse i Tyskland ved oppkjøpet av H&H
   
 • Første inntreden i det portugisiske markedet gjennom oppkjøpet av Moloni
   
 • Gjennomførte ti oppkjøp i løpet av kvartalet

Nøkkeltall for Q1 2023

Tall i millioner euro Q1 23 Q1 22* Endring
Omsetning 571 481 +19%
EBITDA 148 127 +17%
Nettoresultat fra videreført virksomhet 30.5 25.5 +20%

*Justert for å reflektere salgene av IT-konsulentvirksomheten og Cloud Infrastructure Services (CIS) i 2022

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonssjef i Visma +47 921 57 801

[email protected]

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14,000 ansatte og 1,4 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.