27 Jun 2023
M&A

Visma kjøper e-fakturaselskapet Efacto

Visma kjøper Efacto, en spesialist på digitale faktureringsløsninger for store og mellomstore bedrifter.

Efacto, med gründerne Johan Bjørling og Morten Boas i spissen, kan vise til mer enn 20 års erfaring med utvikling av programvare som automatiserer alle prosesser knyttet til fakturabehandling.

“Vi er glade for å ønske Efacto velkommen til Visma-familien. Med sine sterke produkter innen e-faktura i Danmark og Norge, blir de et viktig supplement til Vismas samlede tilbud innen ERP og elektronisk fakturering. Sammen skal vi ikke bare styrke produktene, men også hjelpe mellomstore og store bedrifter med å automatisere og forbedre sine faktureringsprosesser. Vi ser frem til å vokse sammen”, sier Yvette Hoogewerf, Business Area Director ERP i Visma.

Efacto sitter på betydelig erfaring og kompetanse innen arbeidsprosesser og utfordringer knyttet til behandling av fakturaer i store og mellomstore bedrifter. Selskapets e-faktureringsløsninger PDFtoX, ERPintegrator og InvoiceFirewall automatiserer tidkrevende og manuelle faktureringsprosesser for kundene.

“Med Visma i ryggen har vi en unik mulighet til å oppnå synergier gjennom samarbeid med andre selskaper i konsernet. Dette vil sikre at efacto kan fortsette sin vekstreise, og det vil styrke vår posisjon på markedet for e-fakturering og automatisering av fakturaprosesser. I tillegg betyr det nye eierskapet ikke minst at vi kan fortsette å utvikle produktene våre, og gi våre kunder tilgang til den beste prosessoptimaliserende teknologien som er tilgjengelig på markedet”, sier Johan Bjørling, administrerende direktør og gründer av Efacto.

Efacto har 17 ansatte og kontorer i Hellerup, Oslo og Hamburg. Med gründer Johan Bjørling som administrerende direktør, fortsetter Efacto som et selvstendig selskap i den danske delen av Visma-konsernet, som i dag dekker over 22 selskaper.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonssjef i Visma +47 921 57 801

[email protected]

Om Efacto

Efacto ble grunnlagt i 1999, og har mer enn 3000 kunder over hele Europa. Programvareselskapet har utviklet en løsning som gjør det enkelt for kundene å sende og motta elektroniske fakturaer, uavhengig av hvilket system som benyttes. Produktet InvoiceFirewall sikrer store bedrifter en effektiv og robotisert håndtering av leverandørfakturaer.

Om Visma

Visma er en ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare, med omsetning på 2,06 milliarder euro i 2022, 14,000 ansatte og 1,4 millioner kunder i Europa og Latin-Amerika. Ved å forenkle og automatisere prosesser for bedrifter og organisasjoner av alle størrelser, bidrar vi til å skape et mer effektivt og fremgangsrikt samfunn. Les mer om oss på visma.com.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.