1 Nov 2022
Organisation

Visma fullfører salg av virksomheter innen Cloud Infrastructure Services

16. september 2022 annonserte Visma en avtale om å selge den norske og svenske delen av konsernets divisjon Cloud Infrastructure Services (CIS) til Møller-familiens investeringsselskap Aars.

Alle nødvendige betingelser er nå oppfylt, inkludert godkjenning fra konkurransemyndigheter i Norge og Sverige, og transaksjonen er fullført.

CIS yter tekniske IT-tjenester til store nordiske selskaper, og har levert solid vekst og høy kundetilfredshet over flere år.

“Aars har uttrykt en klar ambisjon om å styrke sin satsing på IT-tjenester, og jeg er overbevist om at de vil bli en god eier for CIS-virksomhetene våre. For Visma betyr dette salget at vi fortsetter å rendyrke vår posisjon som en ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare i Europa”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Langsiktig plan

Avtalen innebærer at Aars kjøper Visma Exso AS, Visma EssCom AB og 50,1 prosent av Value Retail Consulting AS.

Aars er allerede hovedeier i IT-tjenesteselskapet InfoCare, og oppkjøpet av CIS-selskapene er en del av en langsiktig plan om å bygge en robust nordisk IT-leverandør med høy leveringskapasitet, et bredt tjenestetilbud og lokal tilstedeværelse tett på kundene.

"InfoCare, Exso, EssCom og Value Retail Consulting har komplementære produkter og tjenestetilbud, og å bringe dem sammen under et felles eierskap gjør at vi kan kombinere det beste fra disse virksomhetene", sier Runar Kvåle, investeringsdirektør i Aars.

Lage Bøhren

Kontaktinformasjon for PR direktøren for Visma Norge.