12 Jan 2023
M&A

Visma ekspanderer videre i Europa med første oppkjøp i Tyskland

Visma kjøper de tyske programvareselskapene H&H og BuchhaltungsButler.

Visma enters Germany through the acquisitions of H&H and BuchhaltungsButler

“Vi fortsetter veksten i Europa og ønsker H&H og BuchhaltungsButler velkommen til Visma-familien. Med et stort potensial for økt digitalisering, fremstår det tyske markedet som en spennende mulighet for oss, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Visma er Europas ledende leverandør av skybasert, virksomhetskritisk programvare til små- og mellomstore bedrifter (SMB) og offentlig sektor. 

Etter å ha gjennomført 42 oppkjøp i 2022, inkludert selskapets første i Frankrike, består Visma-konsernet nå av 170 selskaper i Europa og Latin-Amerika.

Visma planlegger for videre vekst i Tyskland gjennom selektive oppkjøp i tråd med selskapets strategiske posisjon.

“Vi ser frem til å støtte våre nye tyske selskaper for å akselerere deres vekst og utvikling”, sier Hverven.

Går inn i to segmenter

H&H er en ledende leverandør av programvare til tyske kommuner. Selskapet tilbyr en omfattende ERP-løsning for områder som regnskap, fakturering, budsjettutarbeidelse og skatteinnkreving.

"Vi er overbevist om at vi kan bruke Vismas teknologiske ekspertise og erfaring fra offentlig sektor i Norden og Benelux-landene til å fremme digitaliseringen av lokale myndigheter i Tyskland", sier Frank Henning, adm. direktør og grunnlegger av H&H.

BuchhaltungsButler er et SaaS-selskap (Software as a Service) grunnlagt i 2015, som utvikler programvare for økonomistyring med særlig vekt på på automatisering av regnskap. Kjernekundene er små bedrifter.

“I Visma har vi funnet en sterk partner som åpner opp nye muligheter for videre vekst”, sier Maximilian Zielosko”, daglig leder i BuchhaltungsButler.

Flytter til skyen

Med tema som digitalisering, hybride arbeidsmodeller og beskyttelse mot cyberangrep høyt på agendaen i Europa, foretrekker stadig flere bedrifter og organisasjoner å få programvare levert gjennom sikre og fleksible skyløsninger.

Dette er også tilfellet i Tyskland, der ny lovgivning tvinger myndighetene til å sette fart på digitaliseringen av offentlig administrasjon og tjenester, en prosess som enklest løses gjennom skytjenester.

Tysklands overgang til skyen forventes å bli ytterligere forsterket av et økende antall småbedrifter som oppdager fordelene ved et ERP-system for å automatisere manuelle og tidkrevende prosesser.

“Hos Visma er vi stolte av å utvikle programvare som gjør arbeidslivet mer berikende, og samfunn mer effektive. Vi tror at virksomheter som investerer i de nyeste digitale verktøyene vil ha et konkurransefortrinn”, sier Hverven.

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.