21 Dec 2023
Financials

Nye investorer kjøper seg inn i Visma til en verdsettelse på 19 milliarder euro

Rundt 20 nye aksjonærer investerer til sammen over én milliard euro.

Visma, en ledende leverandør av virksomhetskritisk programvare i Europa og Latin-Amerika, har utvidet aksjonærbasen gjennom et aksjesalg til ledende internasjonale investorer, for å støtte selskapets videre vekst.

Transaksjonen, som verdsetter Visma til 19 milliarder euro, innebærer blant annet at rundt 20 nye investorer kjøper seg inn i selskapet for et samlet beløp på over én milliard euro. Blant disse finner vi anerkjente aktører som Altaroc, Jane Street, NPS og NYC Retirement System.

I tillegg vil flere eksisterende aksjonærer, inkludert majoritetseier Hg, øke sine netto investeringer i selskapet.

"Vi er stolte over å motta denne nye tillitserklæringen fra Hg og andre ledende investorer, i en transaksjon som bekrefter vår fantastiske utvikling og positive utsikter. Visma leverer de digitale verktøyene som virksomheter trenger for å drive effektivt, innovere og forbli konkurransedyktige. Støttet av en solid og kunnskapsrik aksjonærbase, er vi perfekt posisjonert for å fortsette vår unike vekstreise”, sier Merete Hverven, konsernsjef i Visma.

Betydelig internasjonal vekst

Visma er i dag det største privateide programvareselskapet i Europa, og en ledende leverandør av skybaserte regnskaps- og ERP-løsninger til små og mellomstore bedrifter i regionen. Etter en periode med betydelig internasjonal ekspansjon, med inntog i Frankrike, Tyskland, Portugal, Peru og Island bare de siste to årene, er konsernet nå til stede i 28 land med mer enn 15 000 ansatte.

Samtidig har salg av virksomhetene innen IT consulting og infrastrukturtjenester i 2022 ytterligere fokusert selskapets forretningsmodell på standardiserte SaaS-produkter (Software as a Service) til privat og offentlig sektor. Vismas årlige repeterende inntekter (ARR) var på 2,2 milliarder euro ved utgangen av 3. kvartal 2023, noe som representerer en vekst på 17 prosent fra samme periode i fjor.

«Vismas suksess er et resultat av den fantastiske innsatsen til våre svært dyktige og engasjerte medarbeidere. Med våre bransjeledende investeringer i produktutvikling og AI-drevet automatisering av kritiske forretningsprosesser, er vi fortsatt godt rustet til å fange den sterke veksten innen digitale tjenester”, sier Hverven.

"Visma vokser dobbelt så raskt nå som da vi første gang investerte i selskapet i 2006, til tross for at det nå er en 20 ganger større virksomhet. Denne utrolige prestasjonen er resultatet av investeringen i moderne SaaS-produkter for over ti år siden, drevet av en sterk innovasjonsevne og et lederteam i verdensklasse, ledet av Merete Hverven. Vi ønsker våre nye investorer velkommen, og ser frem til neste kapittel i denne suksesshistorien innen europeisk tech”, sier Nic Humphries, seniorpartner i Hg.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Lage Bøhren, kommunikasjonsdirektør i Visma, +47 921 57 801

[email protected]

Lage Bøhren

Nasjonal pressekontakt for Visma Norge.