Gå til hovedsiden

Slik jobber vi for å bli bransjens beste fagmiljø innen BI og analyse

I Visma bWise har vi som målsetning å ikke bare ha bransjens aller beste BI- og analysehoder, men også et enestående sosialt miljø. For å oppnå dette satser vi på smarte verktøy, fagkvelder og samlinger der hyggelig og intern nettverksbygging er fokus.

Samarbeidsoppgaver for å skape et godt fagmiljø
Processed with VSCO with c1 preset

Faglig utvikling er en veldig viktig motivasjonsfaktor for våre ansatte og det er forutsetning for firmaet.

Visma bWise AS er opptatt av, og avhengig av, å være i front av utviklingen. Vi opplever at det aller viktigste for våre ansatte er nettopp dette; mulighet til faglig videreutvikling. Vårt sterke fagmiljø er en avgjørende årsak til at vi både opplever en sterk vekst i nye ansettelser, samtidig som vi har svært lav avgang av erfarne konsulenter.

Ved å legge fokus på faglig utvikling i bedriften sørger vi for at våre konsulenter kan utvikle seg samtidig som at selskapet hele tiden ligger i front når det gjelder business intelligence og analyse. 

Personlig utvikling

For å sørge for utvikling hos våre ansatte legger vi godt til rette for at den enkelte skal ha mulighet til å teste ut og lære seg både dagens og morgendagens fag og verktøy. Dette gjør vi blant annet gjennom;

  • Kursdeltakelse
  • Konferanser
  • Tung satsning på sertifiseringer
  • Kunnskapsdeling på månedlige fagkvelder med alle ansatte
  • Faggrupper

Vi er også opptatt av å ta i bruk ny kunnskap ute i prosjektene, og slik gi også kundene glede av disse investeringene. Visma bWise er en del av divisjonen Visma Custom Solutions, og våre ansatte kan delta i en rekke interne faggrupper, blant annet innen AI, maskinlæring og IoT. 

Blir du trigget? Sjekk ut våre ledige stillinger her.

Smarte verktøy

De fleste som har jobbet med BI i noen år vet hvor kjedelig det er å lage slowly changing dimensions «for hånd», eller hvor dårlig en BI-løsning blir dersom man må kompromitere på datamengder og analysefunskjonalitet for å få akseptabel ytelse. 

Vi mener at våre ansatte først og fremst er opptatt av faget og å levere verdi, og ikke å utføre rutineoppgaver. Derfor satser vi blant annet sterkt på Data Warehouse Automation-verktøy som TimeXtender, som med få museklikk og lite til ingen håndkoding kan sette opp et datavarehus med inkrementell datalast og historikkfangst. Dette er oppgaver som tidligere kunne ta dager å få til å spille på lag med tradisjonelle dataintegrasjonsverktøy. 

Vi satser på analyseflater som Qlik, PowerBI og Tableau, som lar oss jobbe med hele datagrunnlaget, uten å tenke på f.eks preaggregering, men heller på å finne innsikt. Og vi satser på spesialiserte analytiske og selv-optimaliserende databaser som Vertica, som lekende lett håndterer tidligere umulige datavolumer, og Attunity som gjør endringsbasert kildedatafangst til en lek. Vi er hele tiden på utkikk etter den neste banebrytende teknologien som kan gjøre jobben vår enda morsommere.

Vil du være en del av vårt fagmiljø? Se våre ledige stillinger her:

Ledige stillinger

Neste generasjon teknologiSamarbeidsoppgaver skaper godt fagmiljø

Vi arbeider med teknologi som virkelig er i vinden, og er på vei inn på stadig nye områder i våre kunders virksomheter. En ny generasjon verktøy har også fått nye muligheter, nå snakker vi ikke lenger bare om datavarehus og rapporter i egne siloer, men om åpne grensesnitt, REST, micro services og integrasjoner. Docker, Kubernetes og Cloud. Maskinlæring og Augmented Intelligence er andre stikkord.

Medarbeiderne eller gjengen?

En grunnpilar i Visma bWise-filosofien er at et team som kjenner hverandre godt også leverer godt. Når man jobber i team på prosjekt som man leverer sammen blir man godt kjent med sine kollegaer. I tillegg til dette prioriterer vi også å skape gode sosiale arenaer hvor alle de ansatte kan møtes. 

En av disse er den månedelige fagkvelden. I tillegg til en solid faglig sesjon er det også et sosialt element i etterkant, som for eksempel middag på restaurant eller lignende.

Flere ganger i året har vi samlinger for hele selskapet, julebord, sommerfest, høst-kickoff og nyttårs-kickoff – der hovedfokuset er på å være sammen og bli gode venner i tillegg til gode kollegaer. For eksempel går årets høst kick-off til Roma der det er lagt opp til en rekke aktiviteter der man blir bedre kjent. 

Videre har vi Visma Situp, som er bedriftsidrett og en arena for sosiale grupper. Her er alt fra kajakk, innebandy, fotball, klatring, svømming, løpetrening, band, hyttetur og brettspill. Totalt har vi 20 ulike grupper. Det gir mange arenaer til å bli bedre kjent, både med de nærmeste kollegaene og andre i selskapet. 

Med så mange alternativer til sosiale aktiviteter blir vi som en stor gjeng. De ansatte omtaler seg gjerne som gjengen fremfor medarbeidere. 

Vil du bli en del av gjengen? Sjekk ut våre ledige stillinger her:

Gå til ledige stillinger

Mest populære