Gå til hovedsiden

Hevet kvaliteten på barnehageopptaket med innovativ teknologi

– Optimert barnehageopptak frigjorde ressurser da optimereren traff bedre på første- og andreprioritet enn manuelt opptak har gjort tidligere.

Hevet kvaliteten på barnehageopptaket med innovativ teknologi
Hevet kvaliteten på barnehageopptaket med innovativ teknologi

– Vi er så takknemlige for at dere har utviklet Optimert Opptak. Vi hadde aldri klart å gjennomføre et så bra barnehageopptak manuelt!

Det forteller Eva Rekkedal, IKT-rådgiver for oppvekst og utdanning i Ullensvang kommune. Sammen med kollega Wenche Jordal, rådgiver for barnehage i Ullensvang kommune, er hun henrykt over resultatene fra årets barnehageopptak, som kommunen gjennomførte ved hjelp av Optimert Opptak. IT-løsningen som effektivt gjør barnehageopptaket objektivt og i henhold til definerte opptakskriterier.

– Jeg er superfornøyd. Vi mener bestemt at vi aldri i verden hadde klart å gjøre et så godt opptak manuelt, selv om vi hadde brukt mye mer tid enn vi har gjort ved tidligere barnehageopptak, sier Rekkedal.

Ullensvang hadde i 2021 90 søknader, hvorav en skyhøy andel fikk sitt førstevalg. Kun fem av søkerne endte opp med noe annet enn sitt førstevalg etter at barnehageopptaket var gjennomført.

– Hvis kommunen din benytter Visma Flyt Barnehage, har et forbedringspotensiale med tanke på ressursbruk og til å heve kvaliteten i opptaket i forhold til foresattes ønsker opp mot lover, regler og kapasitet, ville jeg anbefalt å benytte Optimert barnehageopptak, sier Jordal og forklarer:

– Optimert Opptak er et digitalt system som vil ivareta rettighetene og ønskene til søker på best mulig måte med tanke på lovverket, vedtektene og kapasiteten barnehagene har.

Bedre enn forventet

Rekkedal forteller at Optimert Opptak er noe kommunen har ventet på, og hun er veldig glad for at de fikk signert kontrakt tidlig nok til å være med i første innføringsrunde. Og barnehageopptaket gikk enda bedre enn forventet.

– Forventningene våre sto i forhold til hva vi fikk, bortsett fra at det gikk enda mye raskere enn vi trodde. Optimereren er god som gull, sier hun.

– Nå slipper vi å bruke mye tanker på fordelingen. Optimert Opptak gjør det matematisk og objektivt for oss. Det ene er dette med tiden, men viktigst av alt er at opptaket blir så rettferdig som overhodet mulig ut ifra rettighetene, legger hun til.

Også Jordal har identifisert gevinster med løsningen.

– Optimert barnehageopptak frigjorde ressurser, både i selve opptaksprosessen, men også i form av færre klager i etterkant, da optimereren traff bedre på første- og andreprioritet enn manuelt opptak har gjort tidligere.

For kommunen betyr også bruken av Optimert Opptak at det er lettere å håndtere eventuelle klager. Løsningen gir de ansatte en trygghet på at alt er gjort i henhold til regelverket.

Foresatte får tidligere svar

Rekkedal mener foresatte får en viktig ekstra gevinst på grunn av optimert opptak.

– Vi kan gi de mye tidligere svar enn vanlig. Det å få svar på søknaden om barnehageplass så tidlig som mulig gjør at det er lettere å ta andre viktige avgjørelser for folk. Kanskje du kan takke ja til den nye jobben? Eller legge inn bud på drømmehuset? 

Hva vil du si til en kommune som vurderer å komme i gang med Optimert Opptak men er litt usikre?

– Snakk med referansekunder, gjerne en som ligner på din kommune, men gjerne også en som er totalt forskjellig. De kan komme med gode tips og råd til hvordan dere kommer godt i gang, avslutter Rekkedal.

Vil du vite mer om Optimert Opptak for barnehage? Ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi svarer gjerne på spørsmål du måtte ha om tjenesten.

Kom i kontakt med oss her

Mest populære