Gå til hovedsiden

Effektiv skoleadministrasjon i Kvinnherad kommune

Kvinnherad kommune ønsket et digitalt løft med ny løsning for skoleadministrasjon. Nå erfarer de mer tid til pedagogikk. Les om deres erfaringer »

Effektiv skoleadministrasjon
– Nå er arbeidshverdagen min motsatt. I og med at Visma sin løsning er enkel å bruke, er tilbakemeldingene at alle får det til.

– Vi trengte et mer intuitivt, moderne og oversiktlig system enn hva vi hadde. Som administrasjonsløsning synes vi Visma Flyt Skole fungerer optimalt, og hjelper oss med den daglige rutinen, forteller IKT- ansvarlig og rådgiver for skolene i Kvinnherad kommune, Oddvar Eikenes.

Frigjort tid til annet arbeid

Eikenes spoler et år tilbake i tid. Da var timeplanen hans full av møter, blant annet på grunn av oppfølging av drift og vedlikehold i daværende administrasjonsløsning. Det spiste av IKT-tiden som skulle brukes til andre ting.

– Nå er arbeidshverdagen min motsatt. I og med at Visma sin løsning er enkel å bruke, er tilbakemeldingene at alle får det til, det er oppdatert og systemet virker. Fordelen min med det er at brukerne behøver mindre oppfølging, og jeg får frigjort tid til annet, forteller Eikenes.

Mer tid til pedagogikk

Mange lærere føler at de må bruke stadig mer tid på administrative oppgaver, som går på bekostning av det pedagogiske arbeidet og oppfølging av elevene. På grunn av tungvinte løsninger og dobbeltføring fører dette til unødvendig tidsbruk, i tillegg til stadig strengere krav til dokumentasjon.

– Med gode løsninger kan skolene bruke mer tid på det en skole faktisk handler om, som er pedagogikk, poengterer Eikenes.

Foreløpig bruker lærerne i Kvinnherad kommune Its Learning som læringsplattform, mens Visma Flyt Skole brukes administrativt. Lærerne legger likevel inn termin- og standpunktkarakterer i løsningen, og tilbakemeldingene er at dette fungerer.

Les også: Slik ble alt mye enklere på SFO »

Enkel opplæring på web

Noe av poenget med løsningen er at den skal være såpass brukervennlig at det krever minimalt med opplæring. Opplæringen foregår over web, og krever ingen reisevirksomhet.

Nettbasert opplæring fungerte kjempefint. Avgjørende for det er nok dyktig konsulent som var flink å følge opp når vi stod fast eller hadde spørsmål. Da kunne jeg ta kontakt direkte med han via e-post eller bare en kjapp melding via Lync, sier Eikenes.

Vårt prosjekt hadde veldig kort innføringsperiode før VFS skulle i produksjon. Godt samarbeid med opplæringskonsulent der vi avklarte hva som måtte være på plass gjorde at jeg kunne få inn Excel lister fra skolene med grupper/fag/lærer. Dermed kunne vi raskt planlegge kommende skoleår for alle. Dette gikk overraskende raskt.

100 prosent nettbasert

Visma Flyt Skole er en nettbasert løsning som dekker alle behov for skoleadministrasjon. Løsningen er utviklet med tanke på langsiktighet, samhandling og mobilitet.

I Kvinnherad kommune er det i dag 17 skoler som bruker Visma Flyt Skole. Løsningen brukes blant annet for å planlegge klasser, grupper, fravær, karakterer, orden og oppførsel, vitnemål og notater av elevene. Dette har også foresatte tilgang til å se og kan aktivt følge med på deres barn og ungdom. Løsningen brukes også for SFO, for å sende ut faktura til foresatte, variabel lønn, fravær, arkiv, flyttemelding og lignende. Både barnehage og skole bruker Individuell Opplæring (IOP) gjennom Visma Flyt Skole.

– Vi har bidratt i utviklingsfasen av løsningen, og føler at våre ønsker er tatt i betraktning. Slik løsningen er i dag dekker det våre administrative oppgaver på en tilfredsstillende måte, forteller Eikenes.

Ønsker du å få et innblikk i løsningen Visma Flyt Skole?

Les mer og bestill en uforpliktende demovisning her

Mest populære