Når resten av Oslo er stille er det fullstendig takeover hos Visma Consulting

Summer Interns i Visma Consulting

Sommeren her for fullt og det betyr at mange tar seg ferie for å nyte late dager. Man trekker ut av storbyene og på kontorene rundt om i Norge blir det stille og rolig. Noen til og med folketomme. 

Men det er ikke tilfelle hos Visma Consulting!

Her fylles kontorene med spente, energiske og håpefulle studenter for sommeren. Når de trer inn i gangene de første dagene yrer det av liv og røre, og ingenting minner om en rolig sommer. 

I år kommer det 9 gira studenter som skal være med oss gjennom sommeren og få masse faglig påfyll. De gleder seg til en aktiv sommer:

“Jeg gleder meg til å få en smak på arbeidslivet og bruke den teknologien vi har lært om på studiene i reelle prosjekter”, sier Anna Roarsen.

“Det blir spennende å bli utfordret på ny teknologi jeg ikke har vært borti før”, sier Espen Sørhaug.

Espen er fra Grimstad og forteller at han ser frem til, i tillegg til å bli kjent miljøet på kontoret, også gleder seg til å bli kjent med det spennende miljøet i Oslo. 

Hvilke forventninger har dere til sommeren?

“Jeg forventer å lære mye og finne på mye gøy sammen med de andre studentene. I tillegg til å få en god forsmak på hvordan arbeidslivet er innen teknologi”, sier Anders Rokne.

Hos Visma Consulting er vi svært begeistret over å få ivrige studenter med på laget for sommeren og tar dem derfor imot med glede. 

“Vi har blitt tatt veldig godt i mot. Det er flat struktur og alle virker veldig åpne for å bli kjent med oss”, sier Sørhaug.

Her får Anna, Espen og Anders prøve seg på design sprint.

Her får Anna, Espen og Anders prøve seg på design sprint.

Får testet reelle prosjekter

I team på 3-6 personer skal studentene gjennomføre hvert sitt utviklingsprosjekt. De blir sendt ut til reelle kundeprosjekter for å få en forsmak på konsulentlivet i Visma Consulting.

Eksempler på prosjekter som studenter har gjort er å utvikle web-applikasjoner eller syntetisere data. Les mer om disse prosjektene her. 

Vi bruker en scrumbasert metodikk i prosjektene og man får definerte roller. Eksempler på slike roller kan være teknisk ansvarlig, funksjonelt ansvarlig, scrum-master, interaksjonsdesigner eller testansvarlig.

I år skal noen av studentene lage en applikasjon for ansiktsgjenkjenning som skal brukes ved inngangen på kontoret til Visma, slik at man skal slippe å bruke inngangskort. Den andre gruppen skal få bryne seg på et prosjekt om risikobasert tilsyn. 

På siste arbeidsdag presenteres den IT-løsningen de har utviklet for interessenter. På den måten får studentene testet ut å jobbe med reelle prosjekter. 

Både sosialt og faglig påfyll

I tillegg til faglig program består sommeren også av mye moro utenfor prosjektet. Vi sørger for at man blir godt kjent ved å blant annet fagkvelder, middager på restauranter og forskjellige aktiviteter som shuffleboard. 

Ta en titt på filmen fra våre summer interns i 2018: 

Allerede på dag to i sommerprogrammet er kalenderen til studentene fylt opp med planer for sosiale aktiviteter. 

“Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med hverandre på blant annet hytteturen som skjer neste uke”, sier Roarsen. 

Nysgjerrig på sommerjobb som IT-konsulent? Se her:

Sommerjobb som IT-konsulent

0