Gå til hovedsiden

Når resten av Oslo er stille er det fullstendig takeover hos Visma Consulting

Hos oss er det ingen tegn til en rolig sommer. Vi fyller nemlig kontorene med spente, energiske og håpefulle studenter til sommerjobb.

Takeover hos VIsma Consulting

Men det er ikke tilfelle hos Visma Consulting!

Her fylles kontorene med spente, energiske og håpefulle studenter for sommeren. Når de trer inn i gangene de første dagene yrer det av liv og røre, og ingenting minner om en rolig sommer. 

Koronakrisen har ført med seg en usikkerhet for alle denne våren. Derfor er det med stor glede og takknemlighet at vi i sommer kan ta i mot 16 studenter som skal være med oss gjennom sommeren og få masse faglig påfyll. De gleder seg til en aktiv sommer:

«Jeg gleder meg til å ha en relevant sommerjobb som forhåpentligvis gir meg en ekstra motivasjon til studiet. Det er interessant hvordan noe av teorien man har tilegnet seg i løpet av studiet kan benyttes i produktutvikling», sier Carina Rutledal.

«Jeg er spent på å lære om rollen som prosjektleder og til å jobbe i team. De siste to årene har jeg hatt to tekniske internships som utvikler, men i år skal jeg teste meg på en mer overordnet rolle som prosjektleder for de to teamene, som jeg tror blir veldig spennende», sier Vilde Arntzen.

«Jeg gleder meg til å lære om hvordan man driver full stack development og skaper et kommersielt produkt. Jeg forventer å få et godt innblikk i hverdagen som it-konsulent, der man hver dag jobber for å dekke reelle behov med gode systemløsninger«, sier Jakob Engebretsen.

Hvilke forventninger har dere til sommeren?

«Jeg forventer at jeg lærer mye i sommer, og at det er trygge rammer og lov til å gjøre feil. At man får et eierskap til prosjektet og en følelse av å ha bidratt til et ferdig produkt er også noe jeg håper», sier Carina.

Hos Visma Consulting er vi svært begeistret over å få ivrige studenter med på laget for sommeren og tar dem derfor imot med glede.

«Jeg forventer en sommer med en god balanse av faglig utvikling og sosialt påfyll med teamene. Jeg håper også at jeg får et godt innblikk i hverdagen hos Visma Consulting», sier Vilde.

.Net kurs for sommerstudentene

På .Net kurs lærer sommerstudentene å programmere backend i C# som skal brukes i sommerens prosjekter.

Får testet reelle prosjekter

I team på 3-6 personer skal studentene gjennomføre hvert sitt utviklingsprosjekt. De blir sendt ut til reelle kundeprosjekter for å få en forsmak på konsulentlivet i Visma Consulting.

Eksempler på prosjekter som studenter har gjort tidligere er å utvikle web-applikasjoner eller syntetisering data. Les mer om disse prosjektene her. 

Vi bruker en scrumbasert metodikk i prosjektene og man får definerte roller. Eksempler på slike roller kan være teknisk ansvarlig, funksjonelt ansvarlig, scrum-master, interaksjonsdesigner eller testansvarlig.

I år skal studentene få jobbe med to prosjektet. Det ene er videreutvikling av produktet Visma Compliance hvor de skal lage en ny modul. Det andre prosjektet er å lage en generisk versjon for syntetisk testdata.

“Jeg gleder meg til å teste ferdighetene mine i et reelt case. Produktet vi utvikler har allerede betalende kunder, så det er motiverende å vite at vi skaper noe som direkte tilfører verdi både for Visma og for deres klienter. Jeg ser frem til å delta i et tverrfaglig team der vi skal utfolde oss teknisk og sosialt mot et felles mål. Jeg tror at prosjektet blir best gjennomført når man har det artig underveis», sier Jakob Engebretsen.

På siste arbeidsdag presenteres den IT-løsningen de har utviklet. På den måten får studentene testet ut å jobbe med reelle prosjekter. 

Både sosialt og faglig påfyll

I tillegg til faglig program består sommeren også av mye moro utenfor prosjektet. Vi sørger for at man blir godt kjent ved å blant annet fagkvelder, middager på restauranter og forskjellige aktiviteter som shuffleboard. I år følger vi retningslinjene fra myndighetene om 1 meters avstand og derfor avholdes de fleste av de sosiale aktivitetene utendørs. 

Ta en titt på filmen fra våre summer interns i 2019: 

Allerede på første dag i sommerprogrammet er kalenderen til studentene fylt opp med planer for sosiale aktiviteter. 

«Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med flere på tvers av studieretning, og gjøre sosiale ting sammen som grilling, bading og andre aktiviteter. Det er veiledere som er lett tilgjengelig for oss og det er lav terskel for å spørre, lokalene er veldig fine, alt av utstyr er nytt, det er fantastisk deilig lunsj hver dag, alle virker veldig hyggelige og inkluderende, så gleder meg egentlig til hver dag i sommer», sier Carina.

Nysgjerrig på sommerjobb som IT-konsulent? 

Vi åpner opp for søkere for Summer Internship 2021 i august, men ta gjerne en titt på hva et internship innebærer her:

Sommerjobb som IT-konsulent

Mest populære