Gå til hovedsiden

En sommer hos Visma Consulting

Visma Consulting har hatt besøk av 12 studenter i sommer som har jobbet på to ulike kundeprosjekter. I løpet av sommeren har studentene skrevet en kort tekst om oppholdet. Er du nysgjerrig på hva sommerstudentene synes om opplegget? Da er det bare å lese videre!

Vi var 12 sommerstudenter i år hvor de fleste kom fra forskjellige sivilingeniør-linjer fra NTNU, i tillegg til en fra UiO. Jeg studerer Ingeniørvitenskap og IKT ved NTNU og har vært veldig nysgjerrig på hvordan arbeidshverdagen til en IT-konsulent er – denne jobben var derfor midt i blinken. Hos Visma har jeg og de andre sommerstudentene fått oppleve akkurat dette, i tillegg til å lære utrolig mye både teknisk og om arbeidsmetodikk.

Da vi ankom Vismas kontor i Bjørvika ble vi tatt utrolig godt imot, og jeg ble overrasket over hvor fort vi ble inkludert i den store gjengen som er Visma Consulting. Vi ble delt inn i to grupper der vi skulle utvikle programvare av forskjellige slag. Den ene gruppen skulle lage en web-applikasjon, og den andre arbeidet med å syntetisere data. Begge prosjektene var relevante for Vismas arbeid med sine kunder, og vi var alle sammen utplassert hos NAVs IT-avdeling, selv om ikke begge prosjektene var direkte tilknyttet NAVs virksomhet. Jeg var på gruppen som laget en web-applikasjon, og denne skulle brukes til å teste noe av NAVs egen programvare. Dette var morsomt å jobbe med siden Visma sine konsulenter kom til å bruke vårt produkt senere og vi bidro til Visma sitt arbeid hos NAV. Vi utviklet to separate front-end og back-end deler, og fikk derfor erfaring med teknologier tilknyttet begge. Vi brukte teknologier som er utbredt i bransjen og dermed er utrolig nyttig å kunne: React-Redux for å utvikle front-end applikasjonen, og Spring Boot for back-end applikasjonen. Vi fikk dermed mye relevant erfaring! Til slutt ble applikasjonen vår produksjonssatt på NAVs kubernetes-plattform, sammen med NAVs andre applikasjoner.

Sommerstudenter 2018
En morsom og lærerik sommer hos Visma Consulting.

Den andre gruppen jobbet med en problemstilling tilknyttet noe som mange selskaper må takle i år, nemlig personvern. NAV og mange andre organisasjoner utvikler og drifter store applikasjoner som håndterer sensitiv data. Uheldigvis er det slik at når disse applikasjonene skal testes og videreutvikles kan man ikke lenger bruke ekte data, på grunn av EUs nye personverndirektiv GDPR. Man trenger derfor “falske” data, som likner på de originale og som har de samme statistiske egenskapene. Vi studenter fikk dermed i oppgave å utvikle programvare som kan ta inn en database eller en tabell med data, og så produsere et nytt datasett, men med lignende egenskaper som man kan bruke i stedet for sensitive data.

Vi har brukt SCRUM, en smidig arbeidsmetodikk som Visma Consulting benytter i de fleste prosjekter, og vi hadde ukentlige presentasjoner av produktene våre for de ansatte hos Visma. Noen av oss hadde brukt denne metodikken under studiene, men det var lærerikt å få veiledning av noen som bruker metodikken profesjonelt, i tillegg til at det fungerte godt i prosjektene våre!

Vi jobbet med prosjektene i 6 uker, og da sommeren var over presenterte vi resultatene for våre for prosjektledere, HR og andre interesserte i Visma Consulting.

Sommerstudentene presenterer
Sommerstudentene presenterer.

Helt fra vi ble tatt i mot og til siste dag var det masse som skjedde både på jobb og sosialt. Vi dro blant annet på hyttetur, på escape-room og sommerfest med hele Visma-konsernet. Ansatte hos Visma arrangerer også fagkvelder nesten hver uke, der man får muligheten til å lære nye og spennende ting, noe vi også fikk være med på i sommer. Visma har mange interessegrupper for sine ansatte der man kan slenge seg med, og noen av oss ble med på cageball (fotball på en veldig liten bane) flere ganger i løpet av sommeren. Vi hadde også mulighet til å bli med på alle mulige forskjellige aktiviteter og idretter som de faste ansatte driver med, og generelt sett virket det som om det skjedde noe morsomt hos Visma hver uke hele året for de fast ansatte.

Jeg og de andre studentene hadde en super sommer hos Visma Consulting, og fikk et godt innblikk i livet som IT-konsulent, lærte masse som utviklere og gjorde mye gøy sammen i løpet av sommeren.

Se gjerne samlefilmen fra vår sommer i Visma Consulting. Tusen takk for oss!

Nysgjerring på sommerjobb som IT-konsulent? Se her:

Sommerjobb som IT-konsulent

Mest populære