Gå til hovedsiden

Stordriftsfordeler med samlet kjøpekraft

Siden 2004 har Visma Innkjøpssamarbeid hjulpet Acando med å oppnå stordriftsfordeler på avtaler knyttet til bedriftens administrative innkjøp.

Stordriftsfordeler
Stordriftsfordeler

Acando har vært kunde av Visma Innkjøpssamarbeid siden 2004. Etter den gang har selskapet gjennom flere sammenslåinger og oppkjøp blitt et sammensatt selskap innen IT consulting med bred kompetanse fordelt på fire kontorer og med ca. 330 ansatte i Norge. Thomas Andersen er Direktør Shared Services i Acando og har ansvaret for blant annet HR, markedsføring, rekruttering, IT og økonomi.

Stordriftsfordeler

Thomas Andersen, Acando
Thomas Andersen, Acando

– I 2004 var vi et mindre selskap enn det vi er nå og da ønsket vi å finne en aktør som kunne forhandle på våre vegne. Siden den gang har Visma Innkjøpssamarbeid hjulpet oss med å få bedre betingelser enn hva vi ville oppnådd alene. Det at vi står fritt til å velge hvilke av innkjøpssamarbeidets 40 avtaler vi ønsker å benytte er veldig positivt. Det gjør at vi kan velge de avtalene som passer for oss, forteller Andersen.

I dag benytter Acando avtaler på reisebyrå, fly, hotell og forsikringsmegling gjennom Visma Innkjøpssamarbeid.

Få en gratis og uforpliktende innkjøpsanalyse

Full kontroll over selskapets reiser

– Det å bruke reisebyrå gir oss bedre oversikt over reisingen og hvordan vi etterlever selskapets reisepolicy. I tillegg er det enklere å sikre at vi får de rabattene vi skal ha gjennom innkjøpssamarbeidet på blant annet fly og hotell. De ansatte slipper å legge inn koder på sine individuelle profiler hos de ulike leverandørene og vi har full kontroll, sier Andersen.

Har din bedrift en reisepolicy de ansatte følger kan du redusere unødvendige merutgifter, unngå intern misnøye/forskjeller samt forenkle rutiner. Last ned gratis reisepolicy for bedrifter her.

Store besparelser med forsikringsmegler

– Avtalen med forsikringsmegler startet vi med høsten 2017 etter å ha gjennomført en anskaffelsesprosess med fire meglerselskaper. Norwegian Broker kom på banen gjennom Visma og vi fant de som beste alternativ. Dette er et samarbeid har vært veldig vellykket og vi har til nå hatt en betydelig besparelse, fortsetter Andersen.

Her finner du mer informasjon om avtalen Visma har med Norwegian Broker som forsikringsmegler.

Les også: NFU sparte 95 000 kroner på organisasjonens forsikringer.

God og tilpasset oppfølging

– I tillegg til de økonomiske fordelene fungerer samarbeidet med Visma veldig bra. Vi har et godt samarbeid gjennom vår kontaktperson. Vi får god og ikke minst tilpasset oppfølging. Vi er et selskap som ikke ønsker å bli ringt hver uke. Dette har Visma klart å balansere med årlige statusmøter, i tillegg til et par telefonsamtaler. Vi får også gode rapporter som gir oss den oversikten vi trenger, avslutter Thomas Andersen i Acando AS.

Outsource administrative innkjøp

For mange bedrifter viser det seg å være lønnsomt å outsource administrative innkjøp knyttet til daglig drift. For Acando har medlemskapet i Visma Innkjøpssamarbeid gitt stordriftsfordeler på reise og forsikringsmegler. Ønsker du å forhandle bedriftens avtaler selv har vi laget en guide til hvilke trinn som burde være med i forhandlingsprosessen.

Last ned gratis guide til hvordan forhandle gode innkjøpsavtaler

Er du interessert i å gjøre som Acando kan du få en gratis og uforpliktende innkjøpsanalyse for å avdekke hvilke avtaleområder som kan gi besparelser for din bedrift. Du kan kontakte Visma Innkjøpssamarbeid for mer informasjon om hvilke fordeler outsourcing av administrative innkjøp vil gi din bedrift.

Mest populære