Gå til hovedsiden

5 gode leiebil-tips

Høstmånedene er høysesong for forretningsreiser, og ofte må man leie bil for å komme seg mellom ulike møtepunkter. Dessverre er det ikke alltid ting går etter planen! Så hvordan unngå overraskelser?

Forsikringer kan skape konflikter

Forsikringer og andre vilkår er ofte det som kan skape konflikter ved billeie. I vilkårene står det gjerne om du kan levere bilen en annen plass enn hos utleier, eller om bilen må leveres med full tank eller ikke. Noen kan føle kjøpepress når de blir tilbudt tilleggsforsikringer ved henting av bil, fordi disse ofte ikke er oppgitt eller tilbudt før bilen hentes. Senest i sommer uttalte Forbrukerrådet at leiebilbransjen burde rydde opp for å unngå slike situasjoner. Så hvordan unngå overraskelser?

Ved å være forberedt på hva du skal se etter når du skal leie bil, kan du unngå de store overraskelsene. Forbrukerrådet har skrevet en guide til leiebilforsikringer og det ledende leiebilselskapet Hertz har samlet fem anbefalinger til alle som skal leie bil.

Les også: Hva er bildeling og hvorfor skal man bruke det?

5 tips til deg som skal leie bil

  1. Ikke kjøpe forsikringer du ikke trenger. Her lønner det seg å avdekke behovet for dette først ved å eventuelt se på hvor mange skader firmaet har i løpet av et år. Vurder fra leie til leie om det er behov for å tegne ekstra forsikring som reduserer egenandelen hos ditt firma.
  2. Skaff bevis – gå gjennom bilen med utleier ved utlevering og innlevering hvis mulig, og ta gjerne bilder. Sørg for at bilens tilstand når du henter den, er lik som i skadelogg. Skadelogg ligger som oftest på rattstammen eller i passasjersete foran. Ved ulikheter må det gis beskjed før du benytter leiebilen.
  3. Fyll opp tanken før innlevering. Det sparer ditt firma for ekstra kostnader.
  4. Sett deg inn i hva du skal gjøre hvis det skjer et uhell. Utleier har gjerne egne rutiner og faste verksteder.
  5. Meld deg inn i fordelsprogram. Slike medlemskap kan gjøre leiebilhverdagen mer smidig i form av spart tid ved bestilling og henting av bil.

Andre reisetips: Fire tips til å reise smartere

Innkjøpssamarbeid kan gi deg bedre avtale

Ved å benytte deg av en god leiebilavtale kan du redusere bedriftens reisekostnader. Visma Innkjøpssamarbeid sikrer din bedrift markedsledende betingelser på innkjøp innen blant annet leie av bil hos Hertz. Ved å benytte seg av leiebilavtalen gjennom oss kan din bedrift oppnå en snittbesparelse på 25 %, samtidig som standardforsikringer er inkludert. Ønsker du å finne ut hvilke besparelser du kan oppnå innen for eksempel reise, kontorrekvisita og strøm? Få en gratis og uforpliktende innkjøpsanalyse for å se hvilke besparelser du kan oppnå.

Få gratis og uforpliktende innkjøpsanalyse

Mest populære