Gå til hovedsiden

Bedriftsavtale på leiebil? 3 grunner til at du bør ha en!

Mange bedrifter har reiser i forretningssammenheng. Vi har tatt for oss 3 grunner til at du bør ha en bedriftsavtale på leiebil, og 3 ting du bør tenke på ved valg av aktør.

bedriftsavtale-leiebil
bedriftsavtale-leiebil

Se bedriftsavtale på leiebil

3 grunner til å ha bedriftsavtale på leiebil

1. Spar tid

Ved å ha én avtale å forholde seg blir det raskere og enklere for de ansatte å leie bil. De unngår å bruke tid på å lete etter biler og priser. Samtidig kommer de seg på veien raskere ved å kun måtte oppgi hvor man skal, hva slags type bil man har behov for og hvor lenge man skal være borte. En siste ting å trekke frem er at enkelte aktører har fordelsprogram som gjør at du unngår kø. Ved å registrere deg én gang, kan du få nøkkelen umiddelbart ved henting av bil.

2. Få kontroll

Ved å benytte kun én avtale er det enklere å holde oversikt over hvem som har leid bil, hvor og til hvilken tid. Samtidig får din bedrift konkret oversikt over statistikk som viser bruk av leiebil. På denne måten får bedriften kontroll over én del av de totale reisekostnadene.

3. Reduser kostnader

Ved å implementere avtalen i bedriftens reisepolicy unngår du at de ansatte velger leiebil basert på personlige preferanser, men holder seg til den avtalen dere har forhandlet frem. Dette gir en bevisst tilnærming til hvordan de ansatte skal forholde seg til bookingen, samtidig som bedriften kan redusere unødvendige merutgifter.

Last ned: Gratis mal for reisepolicy

3 ting du bør tenke på når du skal velge leverandør

1. Tilgjengelighet

Tilgjengeligheten hos en leverandør kan deles i to – antall lokasjoner og bilflåte. For det første lønner det seg å ha avtale med en leverandør som er landsdekkende, slik at bil er tilgjengelig de steder ansatte har behov for det. Har bedriften reiser utenfor Norge kan det være lurt å velge en aktør som har utleiestasjoner på internasjonale flyplasser og destinasjoner. For det andre kan det være lurt å ha en avtale med noen som har en stor bilflåte. Da er det større sannsynlighet for at bil er tilgjengelig på kort varsel og at du får den bilgruppen du ønsker å reservere.

2. Kvalitet

Både bilenes sikkerhet og miljøstandard kan være faktorer å vurdere når det gjelder kvalitet. Finn ut om bilene er relativt nye, dokumentert sikre og vedlikeholdt, samt om de tilbyr riktig utstyr og dekk for forholdene. Når det gjelder miljø kan man undersøke om de tilbyr el-biler, hybridbiler og/eller biler med redusert miljøpåvirkning.

3. Enkelhet

Hvor enkelt er det å bestille, hente og levere leiebilen? Noen aktører har et serviceprogram som gjør at man sparer tid på alle tre gjøremålene. Med en ferdig utfylt profil fra tidligere bestilling og et fordelsprogram fra aktøren kan du ofte reservere enklere, samtidig som du slipper å gå til skranken for å fremvise gyldig førerbevis og avklare forsikringer hver gang du skal hente bil. Noen bilutleiere tilbyr også henting av leiebil et sted og levering på annen destinasjon hvis du har behov for dette.

Les også: 5 gode leiebil-tips

Reduser kostnader på leiebil i bedriften

Visma Innkjøpssamarbeid tilbyr fremforhandlede avtaler innen bil, drivstoff og flere andre administrative områder. Vi har blant annet avtale med Hertz, som gir deg markedsledende priser og betingelser på leiebil.

Hvis du allerede er medlem av Visma Innkjøpssamarbeid kan du logge inn i innkjøpsportalen og legge til avtalen med Hertz. Er du ikke medlem kan du fylle inn interesseskjemaet, eller få en gratis og uforpliktende innkjøpsanalyse. Våre rådgivere finner ut hvor mye du kan spare med vår bedriftsavtale på leiebil.

Finn ut hvor mye du kan spare med Vismas bedriftsavtale på leiebil

 

Mest populære