Gå til hovedsiden

– Vi er stolte av å tilby et av de mest attraktive traineeprogrammene for IT-studenter

Vismas Nytt Krutt-program er nå kåret til Norges nest mest populære traineeprogram for IT-studenter og har klatret fire plasser på Karrierebarometeret 2019.

Nytt Krutt 2018 Visma Consulting

Karrierebarometeret er en årlig studentundersøkelse hvor man kartlegger hvordan studenter ser på karrierevalg, arbeidsgivere, bransjer og traineeprogrammer. I år ble studentene bedt om å vurdere kjennskap og attraktivitet til norske trainee- og graduateprogrammer.

Visma Consultings traineeprogram Nytt Krutt fikk andreplassen i årets kåring. En plassering vi er svært stolte av:

– Jeg er både stolt og glad for at vi oppnår en andreplass. Personlig vet jeg hvor bra Nytt Krutt-programmet vårt er og det er veldig gledelig at studentene og markedet oppfatter det slik også, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting.

Selv deltok Evensen i Nytt Krutt-programmet da han startet i selskapet for nesten 20 år siden, og brenner for at ansettelse av nyutdannede er viktig. Siden han selv var trainee har programmet både blitt utviklet og forbedret basert på erfaringer og innspill fra deltakere.

Sjekk ut alle resultatene her.

Førsteplassen i Karrierebarometeret var det Microsoft University (MSU) som stakk av med. Som Nytt Krutt i Visma Consulting kan man faktisk få en bit av begge programmene. Vi sender nemlig noen av våre traineer til MSU for å sørge for at de får flere innspill og innfallsvinkler gjennom deres traineeperiode.

 

Derfor lykkes vi

– Jeg tror grunnen til at vi lykkes er anerkjennelsen og respekten traineene får i selskapet kombinert med synergiene mellom traineene både faglig og sosialt. Vi tar dem på alvor, samtidig som de tilfører oss som selskap mye, både ved at de utfordrer oss og kommer med nye innspill og masse engasjement, sier Line Årnes, HR-direktør i Visma Consulting.

Gjennom sosiale aktiviteter og faglige prosjekter blir deltakerne en sammensveiset gjeng som følge av programmet.

– Å være en del av en slik gjeng skaper en trygghet og en plattform for videre personlig og faglig utvikling som jeg tror appellerer til studenter som skal ta fatt på arbeidslivet, sier Evensen

Når traineene kommer på plass etter sommeren er hele selskapet i fyr og flamme.

– Det er ligger mye forventninger og energi i luften både hos traineene og de ansatte, noe som gjør denne perioden helt spesiell, sier Årnes.

Evensen er selv en av de mest entusiastiske på kontoret. Faktisk pugger han navnene til alle de nye traineene før de kommer, slik at de første dag i ny jobb blir møtt av en administrerende direktør som vet hvem de er.

En annen grunn til interessen rundt dette traineeprogrammet er den nordiske dimensjonen. Programmet går på tvers av flere nordiske land og det er forankret på divisjonsnivå. To ganger i løpet av året samles traineene fra Norge, Finland, Danmark og Sverige.

 

– Den perfekte bro

Traineeprogrammet Nytt Krutt skal gjøre overgangen fra å være student til å bli konsulent så lærerik, trygg og tilrettelagt som mulig. Derfor blir man med på et intensivprosjekt på fire uker først, for så å bli med på større kundeprosjekter, samtidig som du jevnlig får faglig påfyll gjennom programmet.

Ikke minst arrangeres det sosiale aktiviteter underveis, slik at man kan bli godt kjent med sine kolleger.

– Nytt Krutt-programmet har for meg vært den perfekte bro mellom studentlivet og livet som konsulent. Gode faglige rammer, samt det å starte med flere andre i samme situasjon, gjorde denne overgangen mindre skremmende, og jeg følte meg raskt trygg i konsulentrollen, sier Sigurd som var Nytt Krutt i 2017.

Få et innblikk i den første måneden som Nytt Krutt:

Les mer: Vår første måned i Nytt Krutt 2018

 

Spennende og utfordrende prosjekter

Et eksempel på et prosjekt som Nytt Krutt traineene fra 2018 gjorde var for Mattilsynet. I en periode på fire uker fikk de muligheten til å hjelpe dem med problemstillingen “hvordan kan Mattilsynet systematisk velge ut tilsynsobjekter med større sannsynlighet for risiko eller avvik?”.

Ved å anvende maskinlæring kom de opp med en prototype for å kunne gjøre risikobasert tilsyn på en effektiv måte. Prototypen heter MARIT og predikerer tilsynsobjekter av høy risiko. Les mer om prosjektet her.

Dette prosjektet ble godt tatt i mot av Mattilsynet og er derfor blitt en av prosjektene som det satses på fremover.

Vil du være en del av en av Norges mest attraktive traineeprogrammer? Søk i dag:

SØK: NYTT KRUTT

Mest populære