Gå til hovedsiden

Visma x Birkebeinerrennet: Heidi stiller til start for åttende gang

Den 16. mars skal nærmere 50 av de ansatte i divisjonen Visma Custom Solutions gå Birkebeinerrennet. Frem mot rennet spør vi noen av deltakerne om sin vei frem til årets tur over fjellet. Første kvinne ut er Heidi Engelstad, som fullførte Birken allerede som 15-åring!

Heidi i Visma bWise går Birkebeinerrennet

Allerede fra jeg var veldig ung var Birkebeinerrennet noe jeg hadde som mål å gjennomføre når jeg ble gammel nok. Da jeg ble 12 år fikk jeg delta i ungdomsbirken for første gang og dette ga mersmak selv om jeg var langt bak de beste. Det var lettere å telle de som var bak meg på resultatlisten enn de som var foran.

Vinteren før jeg fylte 16 var jeg gammel nok til å gå den «ordentlige» Birken. Og jeg var klar for 54 km over fjellet med 3,5 kg sekk på ryggen som var nøye pakket med det som må være med, pluss en flaske Cola til etter målgang. I årene som fulgte fortsatte jeg å gå Birken til varierende resultat og under ulike forhold, og tok med meg noen erfaringer.

Tips til deg som skal gå Birken for første gang

  • Få i deg nok næring underveis.
  • Ikke mist motet i starten. Starten på Birkebeinerrennet er hard, det blir bedre etter hvert.
  • Test sko og utstyr i god tid på forhånd. Av erfaring kan jeg si at det er både vondt og frustrerende å gå med gnagsår i fire mil.

Etter noen år var motivasjonen borte. Jeg var student og varierende skiforhold i Trondheim gjorde at jeg følte jeg ikke fikk gått nok på ski til å stille til start.

Ny motivasjon med kolleger på startstreken

Slik ble det noen år fram til i fjor. Da var jeg nyansatt i Visma bWise og det begynte å bli litt snakk blant kolleger om å stille til start. Det ga motivasjon at det var en gjeng som skulle gå og 10 år etter at jeg startet første gang var jeg på plass på Rena igjen. Selv om temperaturen var lav og formen mye dårligere en for ti år siden var mestringsfølelsen den samme og det var fortsatt like fantastisk å krysse mållinjen på Birkebeineren skistadion.

For meg er mye av gleden med Birkebeinerrennet det som er rundt. Diskusjonene og samtalene i forkant. Atmosfæren før start hvor folk er litt anspente og nervøse, og kanskje en anelse stressa på om skiene er bra nok og om formen holder, og den mye lettere atmosfæren i mål hvor folk er glade for å ha fullført og slår av en prat med sidemannen om hvordan det har gått.

I vinter stiller jeg til start i mitt åttende Birkebeinerrenn og denne gangen synes jeg det er spesielt kult og inspirerende at jeg gjør det sammen med nærmere 50 spreke kolleger i Visma bWise og Visma Consulting.

Vi rekrutterer! Sjekk ut vår ledige stillinger her:

Ledige stillinger i Visma Consulting

Les også:

Visma x Birkebeinerrennet: På tide å ta skiene ned fra hylla

Visma gjør seg klare til Birkebeinerrennet 2019

Mest populære