Gå til hovedsiden

Visma x Birkebeinerrennet: På tide å ta skiene ned fra hylla

I fjor var Fredrick med på Project Ylläs-Levi, og gikk sitt første skirenn noensinne. I det han krysset målstreken sa han at han aldri skal gå på ski igjen. I år stiller han til start på Birkebeinerrennet sammen med nærmere 50 kolleger.

Fredrick er klar for Birken

 

Hvorfor har du meldt deg på Birken?

Jeg var med på Project Ylläs-Levi 2018, og etter det avsluttende rennet i Finland, vurderte jeg å gå et annet renn i neste skisesong. I januar kom spørsmålet om jeg ville være med på Birken. Grunnen til jeg svarte ja er nok opplevelsen og stemningen. At jeg hadde lagt både skiene og treningen på hylla for ett år siden, var kanskje noe jeg burde tenkt mer på!

Hva er din personlige ambisjon for Birken-deltakelse?

Mitt mål er å klare og gjennomføre rennet, og alt før makstid er bonus. Jeg kommer til å holde mitt eget tempo, og selv i den hastigheten vil turen fra Rena til Lillehammer bli knallhard.

Har du deltatt før?

Nei, jeg har aldri gått Birken før. Jeg var med på mitt første og hardeste skirenn i fjor, og jeg tror ikke Birken blir noe lettere.

Mine tips til Birken er å se på løypeprofilen, slik at du vet hvor du er i løypa og hva slags terreng du har i vente. Det er også viktig å spise jevnt gjennom hele løpet. I fjor hoppet jeg over noen stasjoner og endte en tur på sykestuen da jeg kom i mål. Du kan lese om min uforglemmelige reise på Ylläs-Levi her.

Hvordan ser din ski-CV ut?

Den er ikke mye å skryte av! Korte familieturer som barn, én treningstur for omtrent 10 år siden, og et CV-hopp med Project Ylläs-Levi i fjor.

Hva er det du gleder deg mest til, og hva er du mest spent på?

Jeg gleder meg definitivt mest til å komme i mål. Jeg er mest spent på formen og skiteknikken. I fjor trente jeg ski fire ganger i uka, og hadde en tøff skitur mellom Ylläs og Levi. I år har det blitt betraktelig mindre trening, så jeg får bare håpe at det holder til mål!

Smøreski eller felleski?

Det er ikke et vanskelig valg – jeg har bare ett par ski og det er felleski. Så får jeg bare håpe at været er på min side.

Juha Mieto i Visma traileren
Benedicte og Fredrick møtte skilegenden Juha Mieto i Visma-traileren i fjor.
Alle deltakere på Birken må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg under hele rennet. Hva stapper du i sekken?

Kanskje jeg tar med noen bøker, det kommer jo til å bli en lang tur. Førstehjelpsskrinet blir nok også med, kjekt å ha hvis noen skader seg!

Hvem er ditt største skiidol?

Hmm, det var et vanskelig spørsmål. Min holdning er at det er mye morsommere å drive med sport enn å se på. Jeg hadde Bjørn Dæhlie som skiidol på barneskolen, men det begynner å bli noen år siden. Apropos skiidol – i fjor møtte jeg skilegenden Juha Mieto i Visma-traileren, noe som var et utrolig morsomt øyeblikk. Kanskje jeg møter mitt nye skiidol i Visma-traileren i målområdet på Birken i år?

Hvem er skikongen/-dronningen på ditt prosjekt?

Det er bare tre personer på prosjektet mitt, og de andre går ikke så mye på ski. Så da blir vel jeg kongen, men det blir langt i fra en storkonge.

Hva er dine tanker om at 48 av oss i Visma Consulting og Visma bWise går Birken sammen?

Det er utrolig kult at så mange er med og jeg håper å se noen i løypa. Dette blir gøy!

 

Vi rekrutterer! Sjekk ut vår ledige stillinger her:

Ledige stillinger!

Les også:

Visma x Birkebeinerrennet: Heidi stiller til start for åttende gang

Visma gjør seg klare til Birkebeinerrennet 2019

Mest populære