Gå til hovedsiden

Summer Internship: – Sommeren hos dere har vært både nyttig og veldig gøy!

Visma Consulting og Visma bWise har vi tatt i mot hele 23 sommerstudenter i år. De har fått utfordre seg på både givende og samfunnsnyttige prosjekter. Ingen ting har minnet om en rolig sommer i våre korridorer.

– Et Summer Internship hos Visma Consulting og Visma bWise, mener jeg må være det beste stedet å starte. Både for læring og fordi det er veldig bra sosialt. sier Sergey Jakobsen. 

Hvert år fylles lokalene til Visma Consulting og Visma bWise med spente, energiske og håpefulle studenter for sommeren. Når de trer inn i gangene de første dagene yrer det av liv og røre, og ingenting minner om en rolig sommer. 23 sommerstudenter har fått kjenne på rollen som konsulent innen IT-utvikling og analytics.

Summer Internship hos oss varer i 6 uker. Målet er at studentene skal bli kjent med konsulentrollen gjennom å få jobbe med reelle prosjekter, ta i bruk teknologi som vi jobber med hver dag og bli kjent med de fast ansatte.

– Grunnen til at jeg søkte Summer Internship i Visma er fordi jeg fikk et veldig godt inntrykk av de som har jobbet her tidligere og prosjektene virket veldig givende, spennende og ikke minst lærrerike. Samt at det virket som de var en god gjeng, sier Cecilie Knudsen. 

Cecilie har jobbet på prosjekt med Redningsselskapet og er svært fornøyd.

– Prosjektet jeg har jobbet med har vært veldig samfunnsnyttig og det gjør at man jobber med noe som er viktig og har betydning, sier Cecilie. 

Er du student og nysgjerrig på IT-bransjen? Bli med i Visma-familien for en sommer og prøv deg som konsulent i Visma Consulting!

Les mer her

5 samfunnsnyttige og givende prosjekter

I sommer har studentene blitt delt opp i fem prosjektteam som alle har fått jobbe med ulike prosjekter, teknologier, kunder og utfordringer. Her er de fem ulike prosjektene:

Redningsselskapet:

Teamet skulle lage en teknisk plattform for Redningsselskapets kursevaluering. Løsningen henter ut informasjon fra tre ulike APIer, sender ut et spesifikt skjema om det kurset en deltaker har vært på og får så å motta data igjen fra de som deltok på kurset. Løsningen viser også en fremstilling av hvordan kurset gikk gjennom ulike grafer.  

Teknologier som ble brukt er Azure, .Net, Kubernetes og mikrotjenester

IMDi

Teamet har jobbet med å lage et dashboard for IMDi som viser relevant statistikk for bosetting av flyktninger i Norge, slik at IMDi kan ta gode og informerte beslutninger når de bosetter flyktninger. Teknologien som ble brukt er .Net backend med C# og react med typescript i frontend.

– Vi synes det er superkult at vårt produkt skal bidra til raskere bosetting av flyktninger. Med blant annet krigen i Ukraina hvor IMDi har et stort arbeidstrykk, og behov for effektivisering. Prosjektet føles derfor utrolig dagsaktuelt og og samfunnsnyttig, sier sommerstudentene som var på prosjekt hos IMDi.

Stjernegalleriet for Visma Consulting:

Et av teamene fikk i oppgave å utvikle et stjernegalleri for Visma Consulting. En løsning som skal være et verktøy for HR og Salg – slik at de får en bedre oversikt over alle konsulentene i selskapet. Både hvilken kunde de sitter på nå, tidligere prosjekterfaringer, kompetanseoversikt og mye mer. Teamet har brukt React typescript i frontend og i backend er det C# og .NET. Arkitekturen består av mikrotjenester hostet i Azure. Design og prototyping gjøres i Figma. 

– Det er så gøy å lage noe som skal brukes mye, sier sommerstudenten Natalia.

Helsedirektoratet:

Teamet hos Helsedirektoratet bidrar på et prosjekt som videreutvikler nettsiden som heter kostholdsplanleggeren. Den nye løsningen er bygd opp av teknologier som React og .NET. 

Visma Compliance

Visma Compliance er en online SaaS-tjeneste som på en sikker og enkel måte lar virksomheten føre protokoll i henhold til artikkel 30 i personopplysningsloven. I sommer har studentene utviklet et dashboard som gjør det enklere å holde oversikt over hvilke data man har lagret, og hva som gjenstår å følge opp. For å planlegge dashboardets innhold og layout gjennomførte de en intensiv designsprint. Teknolgoier som er brukt er Vue i frontend, .NET i backend og Azure Cosmos DB som database. 

Kan dere teknologien fra før?

Det veldig mange lurer på når det gjelder Summer Internship programmet til Visma Consulting er som studentene kan teknologien fra før. Cecilie svarer:

– Absolutt ikke. Ingen av oss var spesielt godt kjent med teknologiene vi bruker på prosjektet. Men med god hjelp og mange tekniske ressurser har det gått veldig fint.

Målet med programmet er at studentene nettopp skal lære seg teknologien. Støter de på utfordringer får de hjelp av noen faste ansatte som jobber om sommeren.

Både sosialt og faglig påfyll

I tillegg til faglig program består sommeren også av mye moro utenfor prosjektet. Vi sørger for at man blir godt kjent ved å blant annet fagkvelder, middager på restauranter og forskellige aktiviteter som karaoke, bading og mye mer. 

– Det er noe som skjer hver dag og man gleder seg til jobb. Det er en veldig hyggelig sommer, sier Natalia.

– Vi har blitt en veldig sammensveiset gjeng. Så det har blitt en uforglemmelig sommer, sier Sergey Jakobsen. 

I tillegg dro hele gjengen på hyttetur på Grassholmen utenfor Oslo, i regi av Visma Consulting. Dette ble en minnerik tur med mye god mat og moro.

Nysgjerrig på sommerjobb som IT-konsulent? Vi har åpnet opp for søkere for Summer Internship 2023 :

Sjekk ut stillingsannonsen

Mest populære