Gå til hovedsiden

Strategi og ledelse i transformasjon og retningsendring

Alle som er, eller har vært en leder, vet at det er stor forskjell mellom teori og praksis. De fleste ledere er gode fagpersoner, og flere har i tillegg tatt spesifikk lederutdannelse. Noen er naturlige ledere som begeistrer, og andre er strukturert og oppskriftsmessig metodisk i sin lederstil.  Enhver leder måles til slutt på sine […]

Strategi og ledelse i endringsprosesser

Alle som er, eller har vært en leder, vet at det er stor forskjell mellom teori og praksis. De fleste ledere er gode fagpersoner, og flere har i tillegg tatt spesifikk lederutdannelse. Noen er naturlige ledere som begeistrer, og andre er strukturert og oppskriftsmessig metodisk i sin lederstil. 

Enhver leder måles til slutt på sine resultater, og ikke nødvendigvis på sin lederstil. De ansatte inspireres av gode ledere og yter bedre under god ledelse. Hvis lederen i tillegg har en plan og en god strategi, som alle kan forstå, og følge i hverdagen, blir målene lettere å nå og resultatene kommer. 

I små og store bedrifter med suksess, er det ofte en god plan å ha ledere og ansatte som jobber sammen mot det samme målet. Når suksessen kommer, forsøker man å holde på retningen og gjenta planen med små justeringer år for år.

Når ledelsen må skifte retning

Den store testen kommer når man møter disrupsjon der suksess-trenden blir utfordret. Da viser det seg om ledelsen har evne til å skifte retning, lage en ny plan, fortsette å begeistre og sette ny retning med ny suksess.

Dessverre ser vi alt for ofte at man venter for lenge. Holder på den gamle planen så lenge at man må kutte i stedet for å bygge. Nye ledere settes inn, ny strategi, ny plan og det mobiliseres. Ofte er det en tung vei tilbake til suksess-sporet.

Mange bedrifter opplever digitaliseringen som en slik disrupsjon. Markedet har endret seg, flere markedskanaler er åpnet. Nye aktører dukker opp og vår «gamle» plan holder ikke lenger.

Last ned gratis guide: 8 suksesskriterier for å lykkes med digitaliseringsprosjekter

Ledelse i endring med digitaliseringsskiftet

Vi har samlet våre rådgivere sammen og de kan hjelpe deg å gjennomføre en god plan. Vi har også ansatt erfarne ledere som har vært med på transformasjon og retningsendring før. Digitalisering er ikke noe som kommer, det er her allerede. Nå er vi alle i den digitale verden, og vi må lære oss å operere i flere kanaler og økosystemer enn vi gjorde før.

Den nye arbeidsformen der vi arbeider mer distribuert, remote og lokalt, på kontoret, hjemme, ute hos kunde, i samarbeid med partnere og leverandører på helt nye måter utfordrer «gamle» lederstiler. Ledelse er også i stor endring.

Det finnes ikke fasitsvar, men med gode rådgivere vil du lettere finne alternative veier fremover.

Vi hjelper deg og din bedrift gjerne!

Sjekk ut vår rådgivningstjenesteMest populære