Gå til hovedsiden

Slik kan du sikre lavere reisekostnader ved forretningsreiser

Det å sikre lavere reisekostnader ved forretningsreiser krever gjerne at bedriften har en bevisst tilnærming til hvordan de ansatte skal booke reiser.

Sikre lavere reisekostnader ved forretningsreiser
Sikre lavere reisekostnader ved forretningsreiser

Det at billettprisene skrus opp når det nærmer seg avreise er noe vi har sett i lengre tid og en av tre hovedtrender som driver dagens forretningsreiser. I september 2016 gjennomføre vi i Visma en tilsvarende observasjon av billettpriser som det G Travel nå har gjennomført på vegne av Dagens Næringsliv. I analysen av flybilletter fra 2016 observerte vi billettprisene til SAS og Norwegian på noen av de mest populære strekningene som benyttes ved forretningsreiser i Norge og Skandinavia.

I samsvar med resultatene til G Travel kom vi også frem til at det er mye å spare på å bestille flybilletten så tidlig som mulig. Noe som viser at denne trenden ikke har forandret seg. I tillegg så vi at valg av flyselskap ha mye å si for den totale sluttsummen selskapet må betale. Basert på disse interessante sammenhengene ønsker vi å gi deg 3 tips til retningslinjer for bestilling av flybilletter i Norge og Skandinavia.

3 tips til retningslinjer for bestilling av flybilletter:

1: Bestill flybilletten så tidlig som mulig

2: Velg det flyselskapet som tilbyr den rimeligste billettprisen

3: Velg den billettklassen som er mest hensiktsmessig for din reise

Det å få på plass gode bestillingsrutiner krever gjerne at bedriften har en bevisst tilnærming til hvordan de ansatte skal forholde seg når de booker reiser. For å få til dette anbefaler vi at bedriften implementerer en reisepolicy som de ansatte skal følge. Denne trenger ikke være komplisert og det holder gjerne med harde/mye retningslinjer på en side.

Vi i Visma Innkjøpssamarbeid har i samarbeid med våre reiseleverandører utarbeidet en mal for reisepolicy. Dette kan være et viktig hjelpemiddel for å redusere reisekostnadene i din bedrift.

Last ned gratis reisepolicy her

Du kan laste ned hele analysen av flybilletter fra 2016 her.

Mest populære