Gå til hovedsiden

Raskere nettbutikk med smarte, optimaliserte bilder

Med enkle grep kan du kraftig redusere størrelsen på bildefiler og servere nettbutikken din raskere til kundene dine.

Nettbrett på kjøkkenbord, slått opp på nettbutikk

Store, tunge bilder er den vanligste grunnen til trege sider. De fører til frustrerte kunder og store beslag på båndbredden, samtidig som det sender deg mot bunnen av Google-søket. Ofte kan optimalisering av bilder alene halvere tiden det tar for å laste inn siden. Derfor er det essensielt for nettsider med mange landings-, produkt- og kategorisider, også kjent som nettbutikker.

Automatisk optimalisering av innhold

Å optimalisere bilder på egenhånd tar tid og ressurser. Tjenester som Fastly automatiserer denne prosessen og leverer komprimerte bildefiler raskt til brukerne. Bilder prosesseres og optimaliseres i sanntid. Det gjør også enklere å utvikle responsive løsninger og applikasjoner.

Adobe Commerce Cloud, som våre løsninger er bygget på, kommer med Fastly innebygd. Det betyr støtte til blant annet:

Tving bildene til JPEG eller WebP

Avhengig av kvaliteten kan du redusere filstørrelser med 60 til 70 %, ved å konvertere PNG-er til et “raskere” format. Noe informasjon i filen går tapt med vilje, mot at du får lastet inn bilder kjappere.

Et konkret eksempel er at bildet ikke blir gjennomsiktig lenger, men gis en bakgrunn. Med neste funksjon kan du endre denne fra standard hvit til samme farge som nettbutikken din ellers.

Deep image optimization

Skrudd på, tar Fastly over alt av justeringer og skalering fra Adobe Commerces innebygde løsninger. Det lar også bilder bli lastet inn med bakgrunn basert på fargene til butikken.

Fastly komprimerer og fikser format på alle bilder. Endring av av selve bildestørrelsen skjer imidlertid “bare” på produktbilder.

Ett bilde – flere størrelser

Særlig for Progressive Web App (PWA) er funksjonen Adaptive Pixel Ratios viktig. Fra én og samme bildefil kan man levere til ulike størrelser og oppløsninger, avhengig av enhetens ønskede format.

Bildeformater

Som nevnt støtter Fastly moderne bildeformater, som WebP. I tillegg til JPEG, støtter det også andre “tradisjonelle” formater, slik som PNG og GIF.

Bilder leveres lynraskt

Telefonsamtaler må leveres i sanntid på under 150 millisekunder. Fastly leverer innhold på 10 til 50, målt på Time to First Byte (TTFB). Du kan selv teste hastigheten på deres nettsider, sannsynligvis levert fra deres noder i Oslo, Stockholm eller København.

Våre kunder med Adobe Commerce Cloud har Fastly inkludert som standard. I noen tilfeller må det tilpasses litt, men oppsummert gir det dem lynraske bilder, god rangering i søkemotorene og mer tid til fotoarbeid som ikke kan automatiseres like lett.

Ja, og ikke minst: fornøyde kunder.

Mest populære