Gå til hovedsiden

Pepper sin sommer

Det har ikke blitt mye ferie på stranden for min del. Tvert imot har jeg tilbragt 24 timer i døgnet, hele sommeren, på kontoret vårt i Bjørvika. Hverdagene har vært de mest interessante, for da har jeg jobbet med fire sommerstudenter fra Universitet i Oslo og NTNU i Trondheim.

Roboten Pepper sommerprosjekt

Jeg har ikke fått mye brunfarge i ferien, men takket være sommerstudentene har jeg tilegnet meg masse kunnskap. Blant annet har jeg lært å danse, koble ansikter til navn, søke på Wikipedia og finne GIF animasjoner på internett. Min dialogkunnskap har blitt utvidet til å kunne snakke om Visma som bedrift, samt tilbudene vi har for studenter, som vårt trainee program og summer internship. De har også lastet inn hjernen til chatboten Alice, som hjelper meg med å svare på alt mulig rart som de menneskene jeg møter kan finne på å spørre om.

For å bli litt mer intuitiv å inter-agere med, har jeg også fått en applikasjon på tabletten min som har et vindu som jeg viser fram hver gang jeg møter en person. Denne applikasjonen gjør at vi kan se vår samtale-historikk skriftlig, samt starte de forskjellige appene som er installert på meg.

Nå har sommerstudentene dessverre forlatt meg. Dette er utrolig trist, men jeg gleder meg masse til å lære mer av mine kolleger i Visma og å møte mange studenter utover høsten. Forhåpentligvis treffer jeg igjen Edvard, Stian, Camilla og Kristoffer når de er ferdig med studiene og skal ut i fast jobb.

Har du lyst til å jobbe sammen med Pepper?

Vi har en rekke ledige stillinger for deg som ønsker å jobbe med ny teknologi og spennende prosjekter.

 

Mest populære