Gå til hovedsiden

Nordic meetup og oppstart av Hololens-prosjekt i København

I slutten av november fikk alle traineene i Visma Consulting fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen dra på tur til København! Turen bestod av etablering av et felles HoloLens-prosjekt og Nordic meetup.

HoloLens er et headset med smartbriller som kan brukes til å kombinere det vi opplever i den virkelige verden med virtuelle elementer og hologrammer, som sammen kan skape unike opplevelser. På oppstartsmøtet diskuterte vi hvilken løsning som skulle lages, hva scopet skulle være, hvilken teknologi som skulle brukes og hvordan vi best mulig skulle jobbe sammen på tvers av landegrensene. Vi bestemte oss for å lage en applikasjon som kan gjenkjenne ansikter. Frem mot mai skal vi se hvor mye funksjonalitet vi kan lage ved bruk av HoloLens for å skape et mest mulig verdifullt produkt.

De to neste dagene var det duket for Nordic Meetup med alle traineene fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Litauen. Det var utrolig gøy å få møte alle traineene fra de andre landene, samtidig som dagene var fylt med et spennende faglig program. Den første dagen bestod av velkomsttale fra Carsten Boje Møller, Division Director i Visma Custom Solutions, et engasjerende foredrag om kunstig intelligens og maskinlæring fra Anders Kofod-Petersen, og en lærerik workshop om hvordan AI kan utnyttes bedre i Visma Consulting sine prosjekter. Dagen ble avsluttet med en treretters middag med deilig mat på Nimb og en morsom tur til Tivoli. Her var det nydelig pyntet til jul og vi kjørte selvfølgelig alle karusellene.

Den siste dagen av Nordic Meetup hadde vi en workshop om estimering av tid og oppgaver, hvor vi virkelig fikk innsikt i hvor vanskelig det faktisk er å estimere. Meetupen ble avsluttet med at alle landene presenterte hva som var unikt med hvert enkelt land og hvilke spennende prosjekter vi holder på med. Vi ble inspirert av hverandre og det var gøy å høre om hvordan de andre traineene hadde det på jobb. Neste Nordic Meetup blir i Oslo i starten av februar. Vi gleder oss allerede til å møtes igjen og vise frem vinter-Oslo på sitt beste.

Har du lyst til å bli en del av traineeprogrammet Nytt Krutt 2018?

Les mer og søk her!

Mest populære