Gå til hovedsiden

Mobilen er det nye kontoret

Sørum kommune satser på mobile løsninger og tilrettelegger for at ansatte kan bruke mobilen i arbeidshverdagen.

Fakturaer som hoper seg opp på pulten og reiseregninger som flyter i skuffen er borte. Med smarttelefonen kan de ansatte i kommunen holde seg oppdatert på fakturaer, godkjenne og signere med en gang.

– Med mobilløsning slipper de ansatte å vente med å godkjenne og signere fakturaer, og legge inn reiseregninger fra kontoret. Noen er i fryktelig mange møter, og ved å godkjenne med mobilen blir jobben enklere. Ansatte som reiser mye opplever dette som tidsbesparende, forteller Marianne Andresen, regnskapssjef i Sørum kommune.

Arbeidshverdagen mer fleksibel

– Som leder er jeg mye rundt omkring og ikke bare på kontoret. I dag har jeg mulighet til å holde meg oppdatert på fakturaer og annet jeg må godkjenne og signere på mobilen. Det gjør arbeidshverdagen min mer fleksibel.

– Overgangen til PC ga bedre oversikt, men du var fortsatt fastlåst foran skjerm. Med mobilløsning har jeg full oversikt uansett hvor jeg er, forteller Geir Sverdrup, virksomhetsleder i Sørum kommune, i videoen Smart bruk av teknologi, som kommunen står bak.

 

Marianne Andresen, regnskapssjef i Sørum kommune og Geir Sverdrup, virksomhetsleder i Sørum kommune

Reiseregninger på mobilen

Gjennom Visma Enterprise kan de ansatte gjøre unna reiseregninger på flyet, toget eller hjemme ved å ta bilde av kvitteringen og laste det inn i systemet. Andresen opplever at reiseregningene kommer raskere enn før.

– Reiseregninger er ikke alltid det viktigste i en hektisk hverdag, men det handler om å prioritere. Når de ansatte kan gjøre dette fra mobilen åpner det en fleksibilitet som oppleves positiv, forteller hun.

De ansatte har også kjørebok som benyttes av de som reiser mye. Her fører de jevnlig inn og sender inn på slutten av hver måned.

Kontoret er der du er

E-handel utføres også via den mobile løsningen. For Jürgen Spindler som er virksomhetsleder for Forvaltning, drift og vedlikehold (FDV) i Sørum kommune, har mobilen blitt hans nye kontor.

Han mener mobilen sørger for bedre arbeidsflyt og tidsbesparelser gjennom kjappere behandling av fakturaer, innkommende e-post, innkjøp av varer og annet. I dag kan han taste inn på mobilen varene som skal kjøpes inn, trykke på send og motta varene. En enklere måte å jobbe på, proklamerer han.

Satser stort på mobilplattformen

Utenom dette har Sørum kommune en ansattapp, der alle informasjon ligger tilgjengelig. Dette kan være telefonnumre og navn til ansatte i kommunen, dokumenter og annet. Innbyggerne i Sørumsand kan også laste ned en app for Sørum kommune. Der kan de enkelt finne ledige stillinger, min side, skjemaer, virksomheter og nyheter.

Sørum kommune har også en egen mobilside som er laget for mobilplattform. Dette er med på å treffe alle generasjoner, og de yngre er en stor målgruppe, i følge kommunen.

Jobber du med lønn og HR i en større virksomhet og ønsker en enklere arbeidshverdag? Les mer om våre muligheter med mobile løsninger

Mest populære