Gå til hovedsiden

Mentoring Circle: nettverksbygging for kvinner i Visma

Visste du at det finnes et eget mentorprogram for kvinner i Visma? Mentoring Circle Program bringer kvinner med forskjellig bakgrunn, ulike roller og fra ulike selskap i Vismakonsernet sammen for personlig utvikling og nettverksbygging!

Women@Visma Mentoring Circle

Bakgrunnen for mentorprogrammet

Ellen Snedal, Benedikte Friis Braathen og Alicia Halaas er kvinnene bak mentorprogrammet som til nå har blitt arrangert to ganger. Et inspirerende foredrag av Birgit Liodden, tidligere direktør i Nor-Shipping, gjorde Ellen nysgjerrig på mentoring. Liodden fortalte at hun hadde ikke bare hatt én mentor underveis i karrieren, men flere. Ellen fant også inspirasjon i konseptet bak trainee-ordningen i Visma, hvor man jobber korte perioder i ulike selskap og bygger opp varige relasjoner og kompetanse på tvers av organisasjonen. Dette trigget Ellen til å å starte opp et eget mentorprogram basert på nettverksbygging for kvinner i Visma.

– Tanken bak programmet er at alle har noe å bidra med, og alle har noe å lære av hverandre, sier Ellen.

Alicia og Benedikte synes initiativet var viktig, og ble også med i ledergruppen. De tre hadde aldri jobbet tett sammen eller kjente hverandre særlig godt fra før. Samtidig som de begynte å utvikle mentorprogrammet ble også et vennskap utviklet mellom dem.

– Jeg har lært mye om både meg selv og andre gjennom Mentoring Circle. Det er gøy å se hvor mange dyktige kvinner som jobber og vil noe i Visma, forteller Alicia.

Bli bedre kjent med kvinnene bak programmet:

– Kjernen i å påvirke egen karrierevei handler om å synliggjøre seg selv

En av hensiktene med programmet er å hjelpe kvinner i Visma med å bli modigere til å ta utfordringer og å stikke seg mer frem. Ellen mener at kjernen i å påvirke egen karrierevei handler om å synliggjøre seg selv og jobben man gjør.

– Det er mange kvinner i Visma som sitter med lederambisjoner, eller ønsker å ta mer initiativ for å påvirke egne karriereveier. Men ofte når man spør ledere om hvordan de havnet i rollen svarer mange at det var tilfeldigheter som spilte inn. Kvinner kan ofte tenke at noen vil se oss og forhåpentligvis løfte oss frem, men for at det skal skje må vi selv ta initiativ til å gjøre oss mer synlige, forteller Ellen.

Alicia mener at kvinner bør bli flinkere til å bevege seg ut av komfortsonen og tørre å vise styrkene sine. Hun trekker blant annet frem sosiale medier som en viktig arena for å bli mer synlig i organisasjonen man jobber i ved å dele erfaringer og vise hva man kan.

 

360 graders utvikling av deg selv

Mentoring Circle-gruppen jobbet mye med å forbedre programmet fra første gang, og tilbakemeldingene fra deltakerne i fjorårets program var svært gode.

– Et bevis på at programmet har vært vellykket er at deltakerne har møttes utenfor programmets rammer både underveis og i etterkant av programmet. Det er nettopp dette som er målet med programmet; at deltakerne fortsetter å bruke nettverket de bygger gjennom Mentoring Circle. Ofte kan man føle seg alene om utfordringer man møter på, men som regel er flere i samme eller lignende situasjon. Da er det gull verdt å ha et solid nettverk hvor man kan dele erfaringer og sparre med andre, sier Benedikte.

Programmet kan beskrives som en 360 graders utvikling av deg selv, og består av fire samlinger delt inn i ulike temaer som omhandler både faglig og personlig utvikling.

Teambuilding: Bli kjent med gruppen og sett ambisjoner for hva du ønsker å oppnå med programmet.

Social styles: Hvordan ser andre deg? Lær om egen atferd og hvordan du kan forbedre interaksjonen din med andre.

Sosiale medier: Hvordan bygge og promotere egen merkevare i sosiale medier.

Personlig utvikling: Bli inspirert til å bli mer selvsikker og trygg i egen rolle.

 

Hvem kan søke?

Ønsker du en sosial, personlig og faglig utfordring der du får mulighet til å bygge nettverk og bli kjent med andre kvinner i Visma er Mentoring Circle riktig arena.

Alle kvinner i Oslo har mulighet til å søke, uansett nivå og erfaring. Man må ikke nødvendigvis ha lederambisjoner for å delta. Programmet har begrensede plasser og er satt til faste datoer. Som deltaker forplikter du deg til å delta på alle fire øktene. I tillegg forventes det at du er en aktiv og engasjert deltaker som er klar for spennende utfordringer og mye moro!

Neste program holdes høsten 2019. Følg med på hjemmesiden og oppslag rundt om på Skøyenkontoret fremover for mer informasjon. Har du spørsmål eller lurer på noe, send gjerne en mail til [email protected].

Les mer om Mentoring Circle her

Mest populære