Gå til hovedsiden

Gjerdalen og Johansson-Norgren til topps i Visma Alp Trophy

Etter en intens måned med skirenn ble vinnerne av Visma Alp Trophy-konkurransen kåret etter avslutningsrennet Toblach-Cortina. Trond Asle Gjerdalen og Britta Johansson-Norgren sikret seieren i den prestisjetunge konkurransen.

Vinnerne av Visma Alp Trophy mottar EUR 5 000 hver, og kåres ved å legge sammen vinnerpoeng fra Visma Ski Classics-rennene Kaiser Maximilian Lauf, La Diagonela, Marcialonga og Toblach-Cortina.

Toblach-Cortina fant sted i tøffe værforhold med snødrev under åpningen. Johansson-Norgren og Gjerdalen vant begge sprinten, og ble annonsert som vinnerne av Visma Alp Trophy etter å ha krysset målstreken.

TØFFE FORHOLD: Utøverne trosset snøvær og dårlig sikt og gikk for en imponerende sprint mot slutten av Toblach-Cortina.

Imponerende innstats

CEO i Visma Øystein Moan er imponert over utøverne etter rennet, som startet tregt med kø for både dame- og herreklassen.

– Utøverne har konkurrert side om side i fire tøffe renn den siste måneden. Vinnerne av Visma Alp Trophy har gjort en enorm innsats gjennom hele konkurransen, og vi er stolte over å forbinde varemerket vårt med deres lagånd, styrke og karakter, sier Moan.

Etter å ha vunnet de to første rennene i Seefeld og St. Moritz, så det ut til at både Gjerdalen og Johansson-Norgren lå an til å vinne Visma Alp Trophy-konkurransen. Johansson-Norgren vant alle rennene i konkurransen, men for Gjerdalen, som kom på fjerdeplass i Marcialonga, var ikke seieren sikret i forkant. Det ble derfor avgjørende for Gjerdalen å lande førsteplassen i Toblach-Cortina.

Visma Alp Trophy-prisene vil deles ut på avslutningsrennet i Visma Ski Classics i Ylläs-Levi, Finland 14. april. Les mer om Vismas egne utøvere som skal prøve seg på langdistanserenn for første gang i Project Ylläs-Levi.

Du finner flere nyheter og kommende aktiviteter på vår egen Visma Ski Classics-side.

Mest populære