Gå til hovedsiden

Prosjekt Ylläs-Levi: Amatørene versus eliten

For de mest erfarne langrennsløperne er det ikke bare-bare å fullføre 67 km på ski i Ylläs-Levi. Hvordan vil det gå når to Visma-ansatte med nær til null skierfaring tar utfordringen?

Robin Laumb klar for Ylläs-Levi.

— Jeg håper at jeg vil klare å fullføre hele løpet uten å klage for mye, og uten å angre på at jeg meldte meg på, sier Robin.

Som liten hatet han skiturer, men nå som han har barn selv, har han vært den som har oppmuntret til det. Noe han kanskje får igjen for under Ylläs-Levi.

— Som et resultat av at barna mine elsker ski har jeg vært på noen småturer for å finpusse ferdighetene mine, til og med alene, forteller Robin.

Fra påskerenn til Ylläs-Levi

Å fullføre langløpene i Visma Ski Classics krever ikke bare enorm styrke og utholdenhet, men også gode ferdigheter. Benedikte er vant til en årlig skitur i påsken. Nå vil hun oppnå mer.

— Visma Ski Classics har fascinert meg helt siden jeg startet i Visma i februar i år, og jeg har tenkt på å søke helt siden min første dag. Jeg tror at Prosjekt Ylläs-Levi gir en unik mulighet til å lære langrenn i et inspirerende og profesjonelt miljø, mens jeg utfordrer meg selv både mentalt og fysisk. Det tror jeg aldri jeg vil mestre uten å være en del av dette prosjektet, og legger til:

— Hvis du aldri prøver, vil du aldri vite.

Ifølge ham selv har Robin latt mange muligheter passere fordi han rett og slett har vært for lat. Nå håper han at langløpet kan sette fart på motivasjonen.

— Mottoet mitt er fra dvask til rask. Jeg håper virkelig at dette løpet blir den ekstra motivasjonen jeg trenger for å komme meg opp og ut av den gode og varme sofaen oftere, og at jeg vil fortsette med det. Hvis jeg klarer dette løpet, så klarer jeg alt, sier han.

Benedikte Friis klar for Ylläs-Levi.

Benedikte forventer at Ylläs-Levi vil bli utfordrende og hardt, men uansett utfall vil det være verdt det.

— Jeg forventer en opplevelse for livet, å bli kjent med inspirerende folk, og forhåpentligvis se ut som en nordmann (Benedikte Friis er dansk, red.anm) i bakken i April.

Veien videre

Fra Januar 2018 og frem til startskuddet går av 14.april, vil samtlige Ylläs-Levi deltakere få trening, oppfølging og støtte av et profesjonelt team. De vil også dokumentere sin reise gjennom bilder, videoer og blogginnlegg i sosiale medier.

Vi gleder oss til nyåret! Husk at du kan følge med på hele Visma Ski Classics sesongen og Ylläs-Levi deltakerne her.

Mest populære