Gå til hovedsiden

Automatiser dine regnskapsrutiner

Du har sikkert mer enn én gang hørt om å automatisere regnskapsrutiner og funksjoner i økonomisystemet. Hvis du fortsatt ikke har rukket å satt deg inn i hva dette er, så les videre her.

Visma.net Erp
Visma.net Erp
  • Hvilke rutiner har jeg mulighet til å automatisere?
  • Hva har dette å si for meg som jobber med regnskap?
  • Hva lønner seg for mitt firma?
  • Er det internett som er forskjellen, og hva med driftsleverandøren, ASP senteret ‐ er ikke det nettbasert?

Hva er skybasert regnskapsføring?

Når vi snakker om regnskapsløsninger i skyen handler det blant annet om hvordan vi får tilgang til programvaren. Inntil i dag har vi enten kjøpt og installert programvaren på en pc eller server og driften settes ut til ASP‐sentre. Nå er det flere tilbydere som sørger for utvikling, drift, lagring og all infrastruktur. Du betaler månedlig leie istedenfor å investere i regnskapssystemet. Det er én stor installasjon og alle i bedriften kan nå logge seg på hvor som helst og når som helst. Programmene vil oppgraderes fortløpende ved behov for nye versjoner. Med en komplett regnskapsløsning i skyen får du økt mobilitet og frihet til og tenke på annet enn økonomi. Fantastisk, er det ikke?

Hvordan påvirker dette deg?

Det kan for mange virke som en stor utfordring å bytte system og flytte data opp i skyen. For de aller fleste vil det være en trinnvis prosess, og vi vil i en tid å oppleve å ha både lokalt installert og skybaserte applikasjoner som utfyller hverandre, såkalte «hybrid‐løsninger». Dette betyr at du kan konvertere til skybaserte løsninger litt etter litt, og du kan selv velge hvilke moduler du ønsker å sette i gang med. Flere av systemene kan enkelt integreres og vil automatisere hele prosesskjeder som normalt tar mye unødvendig tid.

Dagens hybrid-løsninger

  • Automatisering av fakturering‐ og innfordringsprosessen er løsninger mange allerede er godt kjent med. Nyhet på dette området er at Visma-kunder kan sende fakturaer direkte til sine privatkunder i Vipps.
  • Elektroniske reiseregninger er en stor suksess. Dette gir deg mulighet til å ta bilde av kvitteringer med mobiltelefonen, sende inn elektronisk og et par tastetrykk senere er den godkjent.
  • Du kan og få automatisk dataflyt mellom bank og ditt økonomisystem, samt at bilagene på returdata fra banken blir automatisk bokført med den nettbaserte tjenesten Autopay. Regnskapet vil nå være mer ajour og det blir mindre arbeid med avstemming.

Dette og mange andre løsninger finnes allerede i dag og er der for å bidra til å effektivisere arbeidshverdagen din og gjøre at du og dine kolleger kan fokusere på viktigere oppgaver.

Fordelsprogram

Ønsker du en innføring i automatisering av regnskapsrutiner?

Lær mer om hvilke regnskapsrutiner du kan automatisere og hva dette kan gjøre for din bedrift. Visma holder et dagskurs i nettbasert regnskapsføring om automatiserte rutiner for innkjøp, dokumentflyt, reiseregninger, rapportering, ferier og fravær i bl.a. Visma Business og Visma Global. Dagen vil gi deg kunnskap over ny funksjonalitet i økonomiprogrammene og hvordan dette endrer måten du som regnskapsfører kommer til å jobbe på.

Les mer om kurset og meld deg på

Kurset gir godkjenning av etterutdanning for regnskapsførere:

3 timer Bokføring
2 timer Regnskapsførerregelverket og god regnskapsføringsskikk
2 timer Andre fagområder

Mest populære