Gå til hovedsiden

Tre gode grunner til å bruke dekkhotell

Dekkhotell kan være en god investering for en bedrift. Les tre gode grunner til å bruke dekkhotell.

Tre gode grunner til å bruke dekkhotell
Tre gode grunner til å bruke dekkhotell

Se bedriftsavtale på bil og drivstoff

men vet du hva et dekkhotell er, hvilke type bedrifter som bør bruke det og hvilke fordeler det faktisk kan gi?

Hva er et dekkhotell?

Mange har en oppfatning av at dekkhotell betyr lagring av hjul. Lagring er naturligvis en del av pakken, men det inneholder også det som hører til sesongskift av hjulene. Flere av aktørene som tilbyr dekkhotell kan levere alt fra dekkskift og vask av hjul til undersøkelse av eventuelle skader og kontroll av mønsterdybde.

Les også: Spar 25 % på dekkhotell

Hvilke bedrifter bør bruke dekkhotell?

Både små og store bedrifter kan nyte godt av å benytte seg av dekkhotell. For det første er ikke skifte av dekk og bæring en aktivitet de ansatte bør bruke tid på. For det andre er det ikke optimalt at bedriften bruker plass på oppbevaring av dekk som ikke er i bruk. Med andre ord kan både tid og plass disponeres til andre formål.

Les også: Bedriftsavtale på leiebil? 3 grunner til at du bør ha en!

Fordeler for bedriften

Alle bedrifter, uansett om de har 10 eller 200 biler, kan ha fordeler av å bruke dekkhotell. Vi vil gå nærmere inn på noen av de.

#1 Få ekstern kontroll av dekkene

På dekkhotell er det ofte en profesjonell aktør som tar seg av sjekk, gjennomfører kontroll og registrerer digitalt hvordan det står til med dekkene. Dette gjør at ansvarlige for bilflåten i din bedrift unngår å bruke tid ved hvert sesongskift på å undersøke hvordan det går med bil og dekk.

#2 Unngå unødvendige kostnader på dekk

Kvaliteten på dekk bevares best når de oppbevares svalt, tørt og mørkt. Med mindre bedriften har egne oppbevaringsrom som er egnet, bør lagringen skje på dekkhotell. På den måten kan man forlenge levetiden til dekkene, og unngå innkjøp av dekk oftere enn nødvendig.

#3 De ansatte fokuserer på kjernevirksomhet

Det er kanskje ikke vanskelig å skifte dekk selv, men hvorfor skal de ansatte gjøre det? Dekk har blitt større og tyngre de siste årene, noe som gjør det vanskelig for de ansatte å håndtere de. Samtidig bør bedriften stille seg spørsmålet om de ansatte bør disponere arbeidstiden på dette. Ved å sette bort dekkskift og oppbevaring får de ansatte mer tid til det som faktisk teller – kjernevirksomheten til bedriften.

Les også: Tid for dekkskift – hvilke dekk skal du velge og hvem har ansvaret?

Reduser utgiftene på bilhold i bedriften

Det er mange kostnader knyttet til å drifte firmabiler. Det koster ikke bare i direkte utgifter, men kan omfatte alt fra dekkskift og drivstoff til vedlikehold og vask. Løsningen kan være å inngå et innkjøpssamarbeid. Visma Innkjøpssamarbeid tilbyr sine medlemmer innkjøpsavtaler innen bilhold og flere andre områder.

Som kunde av Visma Innkjøpssamarbeid kan du aktivere avtalen med blant annet Dekkmann, som gir deg markedsledende rabatter på bilpleie, dekk, felger og dekkhotell. Hvis du ikke allerede er kunde, kan du lese mer om fordelene ved å være medlem og fylle inn interesseskjema for medlemskap.

Fyll inn interesseskjema for medlemskap

Mest populære