Gå til hovedsiden

Derfor har Arne jobbet i Visma i 34 år

Selv om Visma Consulting har landets mest attraktive traineeprogram for IT-konsulentspirer, er vi også et selskap for de mest erfarne i bransjen. Med oppstart i 1985 har Arne Tungen jobbet i selskapet lenger enn levetiden til flere av sine kollegaer.

Per-Arne (til venstre) og Arne (til høyre) på prosjekt hos NAV
Per-Arne (til venstre) og Arne (til høyre) på prosjekt hos NAV

I dag skifter vi jobb mye hyppigere enn vi gjorde tidligere og de yngre arbeidstakerne har et kortere tidsperspektiv på jobben enn de eldre. Det er med andre ord ingen selvfølgelighet at den arbeidsplassen du er på nå er den du vil jobbe på resten av karrieren. 

Men dersom du trives i jobben og får de utfordringene du behøver, er det da nødvendig å skifte jobb? 

Ikke i følge Arne! Han har nemlig jobbet i Visma Consulting i hele 34 år. Med oppstart i 1985 har han jobbet i selskapet lenger enn levetiden til flere av kollegaene. Arne sitter til høyre på bildet over. 

Noen velger å være trofaste hos sin arbeidsgiver i mange år, men noen veldig få velger å gjøre det i hele din karriere. Så hva er det som har gjort at Arne har blitt i samme selskap gjennom hele karrieren?

– Jeg trives godt og har hatt interessante oppgaver. Med nye kunder og nye utfordringer hele veien har jeg fått variasjon i hverdagen, sier Arne

– En stund hadde jeg hele 10 forskjellige nøkler på nøkkelknippet fordi jeg jobbet på så mange forskjellige kundeprosjekter. Når man skifter prosjekter får man også nye utfordringer. 

Han legger til at noe av det beste med jobben er at han får muligheten til å jobbe med ny teknologi hele tiden. Arne nærmer seg 70 og med lang fartstid i selskapet legger han nå ut på nye veier – nemlig pensjonisttilværelsen. 

Visma Consulting har et anerkjent traineeprogram og er et selskap med et ungt og dynamisk arbeidsmiljø, og snittalderen i selskapet er nettopp 34 år (like lang som Arnes ansiennitet). Dog er vi langt fra en arbeidsplass hvor kun de ferskeste får regjere. Det at vi har noen skikkelige seniorressurser som har vært gjennom utallige endringsprosesser og utfordringer gjør noe med arbeidsmiljøet vårt. I tillegg til den enorme kompetansen de besitter og evnen til å dele denne videre.

Dette skaper mangfold, og det er utallige yngre konsulenter opp gjennom årene som har dratt god nytte av å ha erfarne læremestrene i prosjektene. Disse veteranene er en viktig del av vår styrke, og tverrfaglighet og mangfold i våre team gjør at vi kan prestere bedre.

Til hverdags har Arne jobbet mye med frontend og brukergrensesnitt opp gjennom årene. Nå driver han for det meste med testing, vasking av data og datakvalitet. 

Vi har en rekke yngre konsulenter som driver med både frontend og testing av data. For dem er det svært lærerikt å kunne se opp til en skikkelig seniorressurs for å få inspirasjon. 

Enorm utvikling innenfor digitalisering

Den digitale revolusjonen har virkelig tatt av siden Arne begynte i selskapet i 1985. For å kunne jobbe i et selskap som virkelig hiver seg over ny teknologi må man ha en enorm tilpasningsdyktighet.

– Jeg husker enda første gangen vi gikk inn på internett veldig godt. Da satt vi i Høyblokka på Økern i kontorene vi hadde der og jeg husker fortsatt hvordan det skjedde og den følelsen når vi koblet til. Da kom det en .com boble, men den gikk over etterhvert, sier Arne.

Etter det foregikk det en kontinuerlig utvikling hele tiden, med ny teknologi, grensesnitt og databaser. Det er klart at Arne har vært med på en enorm utvikling innenfor digitalisering siden han først startet i selskapet, noe han synes har vært veldig gøy. Erfaringen han har bygd opp ved å ha vært med på en slik digital revolusjon er til stor inspirasjon for hans kolleger.

Kunne du tenke deg å jobbe i selskap som verdsetter både de veldig erfarne og de mindre erfarne? Bli en del av oss da vel!

Dette er vi stolte av

Arne er ikke alene om å ha vært i Visma Consulting nesten hele sin arbeidskarriere. Også Per-Arne Rindalsholt og Ståle Andersen har begge vært i selskapet i 38 år, samt at Tor Inge Kristiansen har vært i selskapet i over 30 år. Alle fire har derfor mottatt “Medaljen for lang og tro tjeneste”. Den gis kun til de som har minst 30 års ansettelse hos samme arbeidsgiver og tjenesteforholdet må hele tiden ha vært uklanderlig. 

– Det å være lenge hos en arbeidsgiver vitner for meg om en stayerevne, en fleksibel holdning og en lojalitet til både virksomheten, yrket og kollegaene. I Visma Consulting er vi stolte av denne innsatsen til våre kolleger og av at vi oppleves som en arbeidsplass der man kan få faglig utvikling og varierte arbeidsoppgaver gjennom hele arbeidskarrieren, sier Vidar Evensen, administrerende direktør i Visma Consulting. 

Her er Arne sine tips

Det er ekstraordinært i dag å holde seg til en arbeidsgiver gjennom hele karrieren. Vi lurer derfor på hvilke tips Arne har til sine kollegaer for at de skal trives i jobben over så mange år de også?

– Vær aktiv i forhold til å kunne bli med på nye prosjekter og oppsøke nye ting. Delta også på faglige arrangementer i firmaet for å holde deg oppdatert og oppsøke læring. 

Nå begynner Arne å bli klar for pensjonisttilværelsen og skal bruke tiden på hytta og vedlikehold på huset, samt være med barnebarna. 

Søk jobb i Visma Consulting

Kunne du tenke deg å jobbe i selskap som hedrer både den yngre og eldre garde? Bli en del av oss da vel!

Sjekk ut våre ledige stillinger

Mest populære