Gå til hovedsiden

Analytics-konsulent: Min første måned som trainee

Anne og de andre traineene har den første måneden i Nytt Krutt fått et innblikk i bedriftskulturen og hverdagen som BI-konsulent i Visma bWise. Les mer om hva de har gjort her.

Nytt Krutt traineer

Allerede første dag på jobb var det duket for fagkveld i bWise. Nærmest hele bedriften var samlet, og kvelden ble innledet med faglige foredrag med noen av de ansatte, etterfulgt av middag med god mat og drikke. Her fikk vi se hva som rører seg i bedriften fra et faglig perspektiv, i tillegg til at det var en ypperlig anledning til å bli kjent med våre nye kollegaer i en sosial setting. 

De første to ukene ble tilbragt på kontoret, hvor vi deltok på flere presentasjoner, teambuildingsaktiviteter og kurs. Hoveddelen av disse ukene gikk med til et kurs i de verktøyene som vi kommer til å bruke når vi sitter på kundeprosjekt. Dette var en fin overgang fra studentlivet til arbeidslivet fordi vi fikk innblikk og veiledning i de verktøyene vi ganske raskt skulle ta i bruk. Vi nye i Visma bWise ble bedre kjent med hverandre og vi ble raskt veldig nysgjerrige på hvilke kundeprosjekter vi kom til å bli satt på først.

En lærerik pangstart

For flere av oss var denne myke overgangen ganske kortvarig, da vi allerede etter to uker ble sendt ut på kundeprosjekter. Vi er en gjeng med bakgrunn både innen teknologi, realfag, business, og økonomi, noe bWise har tatt i betraktning når de har plassert oss på de ulike prosjektene. Ingen av oss ble sendt ut helt alene –  noen av oss ble satt parvis på prosjekter, noen ble ikke, men alle ble satt i et team med flere erfarne konsulenter som kunne veilede og hjelpe oss i oppstarten.

Nytt Krutt holder foredragDet har vært veldig spennende og svært lærerikt å bli satt på et kundeprosjekt så raskt etter oppstart. Det er mye man kan lære på kurs, men det er få ting som slår “learning by doing”. 

Å jobbe med reelle data og caser man skal løse for en kunde er både gøy og utfordrende på samme tid, og den første tiden har i stor grad vært viet til å prøve seg frem, teste verktøyet, og få en følelse av hva man kan få til med de ressursene man har tilgjengelig. Både Visma bWise og kunden har vist tillit til oss nye ved å stille krav, samtidig som de har forståelse for at vi er helt ferske, og er i en opplæringsfase.

Synes du dette høres spennende ut? Bli en del av Nytt Krutt da vel!

Søk Nytt Krutt

Også en veldig sosial måned

Den første måneden har også vært en veldig sosial måned. Visma bWise er fokuserte på at den nye gjengen skal bli godt kjent, både med hverandre og resten av bedriften, og har lagt til rette for mye sosialisering.Nytt Krutt traineer sosiale aktiviteter

Foruten fagkvelden vi hadde første dagen ble hele Nytt Krutt sendt på hyttetur den første helgen for å bli kjent og kose oss. Her ble det både taco, navnelek, quiz, og fest. Vi har også hatt intern fotballturnering med påfølgende middag, fredagsbar, vaffelkonkurranse på kontoret, og løpekurs. Bedriftens idrettslag organiserer treninger hver eneste uke, og her er det mulighet for å hive seg med på alt fra cageball til Barry’s Bootcamp. 

Les mer: 3 konsulenter: Hvordan er det å være med i Nytt Krutt

Det er også gode muligheter for å ta initiativ selv og få med en gjeng på kulturelle arrangementer. I september venter en kick-off-tur for hele Visma bWise, og vi nye ser også frem til Graduate-samlinger i både Norge, Sverige og Danmark. 

Som en fersk gjeng rett ut fra studiene har vi blitt tatt svært godt imot, og opplegget har gått over all forventning. Kollegaer stopper oss i gangen og spør hvordan det går med oss, de oppfordrer oss til å være nysgjerrige og spørre om hjelp, og det er sjeldent du får nei hvis du spør om det er noen som trenger en pause for å spille en runde fussball på kontoret. 

Vil du også ha en så god start på arbeidslivet? Søk Nytt Krutt du også!

Søk Nytt Krutt

Mest populære