Gå til hovedsiden

3 konsulenter: Hvordan er det å være med i Nytt Krutt

Ett år etter at de begynte som traineer i Nytt Krutt-programmet til Visma Consulting og Visma bWise har konsulentene fått prøve seg på mye forskjellig. Men hva gjør de nå og hvordan har det vært? Vi hører fra tre konsulenter.

Nytt Krutt 2019
Nytt Krutt 2019

Traineeprogrammet Nytt Krutt er et program som er tilrettelagt for nyutdannede slik at overgangen fra studielivet til arbeidslivet skal bli lærerik, trygg og så tilrettelagt som mulig. Nylig ble programmet kåret til Norges nest mest attraktive traineeprogram for IT-studenter, av studentene selv. En plassering vi er svært stolte av. 

I Nytt Krutt har vi ulike veier man kan gå, basert på hva man ønsker å jobbe med. Man kan jobbe som analytics-konsulent i Visma bWise, eller man kan jobbe som IT-konsulent med ulike Java-løsninger eller Microsoft-løsninger i Visma Consulting. 

For å gjøre overgangen enklere blir konsulentene først med på et intensivprosjekt på fire uker, før man blir med på større kundeprosjekter, samtidig som at man får faglig og sosialt påfyll underveis.

En av de som søkte BI-retningen i Visma bWise er Andreas Skagestad, som har studert teknisk fysikk og ønsker å jobbe med programmering.

“På det prosjektet jeg sitter nå så jobber jeg mye med kliniske data. Jeg lager et kvalitetsregister innen psykisk helsevern. Det er veldig spennende fordi jeg lager noe som kan bli brukt nasjonalt for å bedømme kvaliteten på behandling”, sier Andreas Skagestad. 

I Visma Consulting har vi fokus på en kombinasjon av ny teknologi og samfunnsnyttige og samfunnskritiske prosjekter. Vi hjelper blant annet utlendingsforvaltningen med mottak, bosetting og integrering av flyktninger i Norge, Mattilsynet med samfunnsoppdraget “Mat fra fjord til bord”, Landbruksdirektoratet i deres samfunnsoppdrag og NAV ved å lage effektive løsninger for de ytelsene de tilbyr for innbyggerne i Norge. 

Blir du trigget? Søk Nytt Krutt da vel.

Se video om hvordan konsulentene har hatt det i Nytt Krutt-programmet:

Byr på mange muligheter

“Det som er sykt kult med å begynne i traineeprogrammet Nytt Krutt er at det finnes så mange muligheter. Man kan bli med på mange sosiale aktiviteter, men man kan også bli med på mange faglige aktiviteter”, sier Hege Krokås Borge. 

Hun viser til at vi har mange fagkvelder med ulike faggrupper og en tech lab på kontoret som man kan lage akkurat det man har lyst til. Gjennom sosiale aktiviteter og faglige prosjekter blir deltakerne i traineeprogrammet en sammensveiset gjeng som følge av programmet.

I Visma Consulting har vi et stort fokus på å bygge bransjens beste fagmiljø. For å gjøre det har vi dannet 11 faggrupper, arrangerer en rekke fagkvelder, arrangerer fagsamling og selvfølgelig bygger vi mye læring ute i prosjektene. 

Les mer: Hva skjer første måneden i Nytt Krutt?

Fokus på ny teknologi

Visma Consulting har mye fokus på å utforske nye teknologier, slik som maskinlæring, kunstig intelligens, IoT og virtual reality. 

Runar Skagestad var også en av de som begynte i Visma Consulting høsten 2018. 

“Jeg kom ut på prosjekt hos Mattilsynet. Det vi skulle gjøre da var å lage en modell for risikobasert tilsyn. Det vil si at Mattilsynet får en smartere måte å velge ut hvor de skal dra på tilsyn”, sier Runar. 

Ved å anvende maskinlæring kom Runar og hans kolleger på prosjektet opp med en prototype for å kunne gjøre risikobasert tilsyn på en effektiv måte. Prototypen heter MARIT og predikerer tilsynsobjekter av høy risiko. Dette prosjektet ble godt tatt i mot av Mattilsynet og er derfor blitt en av prosjektene som det satses på fremover.

Les mer om prosjektet her. 

Det er veldig faglig bredt spekter her. Så uansett hva man har som bakgrunn kan man finne en rolle som passer. For meg, med bakgrunn i statistikk, så får jeg være med å drive med masse kul maskinlæring”, legger Runar til.

– En trygg plattform å stå på

Vår administrerende direktør, Vidar Evensen, var selv en del av Nytt Krutt for snart 20 år siden. Han var en del av 2000-kullet. 

“Jeg hadde en veldig god opplevelse med dette traineeprogrammet. For meg utgjorde det en plattform å stå på, både faglig og sosialt. Det har også vært en plattform man kan vende tilbake til selv om man er ferdig med Nytt Krutt-programmet og gikk ut i leveranseprosjektene sammen med andre kollegaer”, sier Evensen. 

“Å være en del av en slik gjeng skaper en trygghet og en plattform for videre personlig og faglig utvikling som jeg tror appellerer til studenter som skal ta fatt på arbeidslivet”, sier Evensen.

Mest populære