Gå til hovedsiden

Hva skjer første måneden i Nytt Krutt?

Hvert år fylles lokalene våre med energiske og håpefulle traineer. Den første måneden er alltid ekstra spennende, da man skal bli kjent med nye kolleger og tar fatt på en ny arbeidshverdag.

I Nytt Krutt programmene deltar traineene på team building aktiviteter

I 2019 ble Visma Consultings traineeprogram, Nytt Krutt, kåret til Norges nest mest attraktive traineeprogram for IT-studenter, av studentene selv. En plassering vi er svært stolte av. Det er flere grunner til at programmet er så populært, både faglig og sosialt.

Den første måneden er en viktig del av programmet og du skal ha fått et godt innblikk i både konsulenttilværelsen og bedriftskulturen hos Visma Consulting gjennom denne perioden.

Når traineene kommer til kontoret etter sommeren er hele selskapet i fyr og flamme. 

– Det ligger mye forventninger og energi i luften både hos traineene og de ansatte, noe som gjør denne perioden helt spesiell, sier Line Årnes, HR direktør i Visma Consulting.

De første fire ukene av programmet består av et intensivprosjekt, for ikke å glemme mange sosiale aktiviteter, slik at man kan bli godt kjent med sine nye kolleger.

Blir du trigget? Søk Nytt Krutt her.

Oppstartsprosjektet

For å kickstarte programmet settes traineene i gang med oppstartsprosjekter. Prosjektene er vanligvis mindre kundeprosjekter hvor traineene får brynet seg på reelle caser. Traineene blir delt inn i team, og jobber med prosjektene fra start til leveranse.  Oppstartsprosjektene gir en myk overgang fra studielivet til arbeidslivet hvor man får jobbe med ulike teknologier og virkelig kommer inn i rollen som konsulent.

Få et innblikk i første måneden til Nytt Krutt 2018 her:

 

Et eksempel på et slik prosjekt er risikobasert tilsyn hos Mattilsynet. Traineene fikk muligheten til å hjelpe dem med problemstillingen “hvordan kan Mattilsynet systematisk velge ut tilsynsobjekter med større sannsynlighet for risiko eller avvik?”.

Ved å anvende maskinlæring kom de opp med en prototype for å kunne gjøre risikobasert tilsyn på en effektiv måte. Prototypen heter MARIT og predikerer tilsynsobjekter av høy risiko. Dette prosjektet ble godt tatt i mot av Mattilsynet og er derfor blitt en av prosjektene som det satses på fremover.

Les mer om prosjektet her.

Sosiale aktiviteter – teambuilding

Den første måneden består ikke bare av prosjektarbeid. For å sørge for at overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet blir så trygg og god som mulig, sørger Visma for at det legges til rette for at Nytt Krutt blir godt kjent med hverandre.

Derfor arrangeres det en rekke sosiale aktiviteter i denne perioden. I 2018 ble det for eksempel arrangert fjelltur til Rondane, rebusløp, laserzone, fotballturnering, diverse kurs og fagkvelder. Og ikke minst masse god mat og drikke.

I tillegg blir prosjektperioden avsluttet med en velfortjent fest før alle sammen skal ut i nye og ulike prosjekter.      

– Man blir svært godt kjent med hverandre, og hele Nytt Krutt-kullet er nå nærmest som en stor vennegjeng å regne, sier Sigurd som var Nytt Krutt i 2017.

Skulle ikke dette vært nok aktiviteter kan de aller ivrigste også prøve seg på Visma Consulting sine egne Situp-grupper, slik som Cageball, Barrys Bootcamp, turgruppa eller lignende.

Vil du være en del av Nytt Krutt? Søk da vel!

SØK NYTT KRUTT

Mest populære